Închide Close
Prizonierul din Guantanamo

Editura Humanitas Fiction

Dan Fesperman, Prizonierul din Guantanamo

Din categoriile literatură

În colecția Thriller & Mystery

Cel mai bun thriller/mystery al anului 2006 -- USA Today

Cuba. Guantanamo. Sarma ghimpata, garduri din plasa de otel si prizonieri imbracati in salopete portocalii. Aici este trimis agentul FBI Revere Falk, un specialist in interogatorii, care vorbeste fluent araba. Misiunea lui: sa smulga informatii de la un prizonier yemenit. Apoi se intampla inimaginabilul: valurile arunca pe tarm cadavrul unui puscas marin american. Pe tarmul cubanez. Este prima data cand un american face greseala sa moara de cealalta parte a gardului. Atmosfera devine la fel de incordata ca in timpul Razboiului Rece, iar lui Falk i se ordona sa preia ancheta. Evenimentul, aparent un accident, starneste de la bun inceput un interes straniu. Cand Defense Intelligence Agency trimite pe neasteptate o echipa la fata locului si incep arestarile, Falk isi da seama ca acest caz este varful unui aisberg. In jocul periculos care urmeaza, cuvintele "aparente" si "conspiratie" devin un refren obsedant.

Despre Dan Fesperman

Americanul DAN FESPERMAN s-a nascut in Carolina de Nord, unde si-a facut si studiile universitare. Dupa ce a lucrat la cateva ziare regionale, a ajuns in cele din urma la Baltimore Sun, care l-a trimis in Arabia Saudita si Kuweit (in timpul primului razboi din Golf), apoi in Croatia, Bosnia, Afganistan si Pakistan. A calatorit in peste 30 de tari si a trecut, inevitabil, prin multe aventuri. Iata doua dintre cele mai interesante: in 1991 a capturat, impreuna cu un coleg ziarist, zece soldati irakieni, iar in 2001 a supravietuit unei ambuscade in Afganistan. Fesperman si-a valorificat experienta de jurnalist in cateva romane de mare succes: Lie in the Dark (1999; Premiul John Creasey Dagger pentru roman de debut), The Small Boat of Great Sorrows (2003; Premiul Ian Fleming Steel Dagger), The Warlord's Son (2004, nominalizare la Steel Dagger in acelasi an), The Prisoner of Guantanamo (2006; ales de USA Today cel mai bun mistery/thriller al anului, finalist la Hammett Award in 2006) si The Amateur Spy (2007).

Recenzii

"Iata punctul forte al romanului: pe cine si ce mai putem crede in ziua de azi?" (San Francisco Chronicle)

"Intriga este bine articulata si de o imaginatie întunecata, dar cele mai interesante sunt numeroasele detalii care contureaza atmosfera de conspiratie permanenta de la Guantanamo." (USA Today)

"Un thriller de actualitate, un thriller de top -- il recomandam calduros tuturor." (Library Journal)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Prizonierul din Guantanamo
 • An apariție: 2007
 • Ediție: I
 • Pagini: 424
 • Format: 11x18 cm
 • ISBN: 978-973-689-187-8
 • Colecție: Thriller & Mystery
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Dan Fesperman
 • Traducere: Radu Mihail Greceanu

Noi apariții

Author Spotlight

Guzel Iahina

pagina autorului

GUZEL IAHINA s-a născut în 1977, la Kazan. A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Institutului Pedagogic de Stat din Kazan, iar din 1999 locuiește la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii de Cinematografie, secția scenaristică. A lucrat în relații publice, publicitate și marketing și a colaborat cu articole la revistele Neva, Oktiabr, Sibirskie ogni etc.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact