Închide Close
Secretul lui Iosif

Editura Humanitas Fiction

Michael Byrnes, Secretul lui Iosif

Din categoriile literatură

În colecția Thriller & Mystery

Besteseller international publicat in peste douazeci si cinci de tari

Lovitura de teatru la Ierusalim: o echipa de mercenari patrunde intr-o cripta de sub Muntele Templului si fura un obiect misterios. Unul dintre locurile sfinte ale lumii arabe a fost pangarit. Armata israeliana a pierdut treisprezece soldati. In acest punct fierbinte de pe harta lumii, pacea atarna de un fir de par. Extremistii din ambele tabere agita spiritele. Autoritatile israeliene si palestiniene se supecteaza reciproc, dar sunt obligate sa colaboreze pentru a evita un conflict sangeros. Intre timp, medicul legist Charlotte Hennesey si antropologul Giovanni Bersei sunt convocati urgent la Vatican pentru a studia o comoara arhelogica: scheletul complet al unui om ucis prin rastignire. Din punct de vedere stiintific descoperirea este uluitoare. Din punct de vedere politic si religios este o bomba cu ceas. Apoi adevarul si legendele se intrepatrund, iar informatiile obtinute cu aparatura cea mai sofisticata ameninta sa distruga vieti, dogme si institutii. Dincolo de toate insa, asteapta revelatia suprema.

Despre Michael Byrnes

MICHAEL BYRNES nu parea a fi destinat unei cariere literare. Dupa ce a obtinut o diploma in stiinte la Montclair State University si un MBA la Rutgers, a infiintat o mare companie de asigurari pe care o conduce si acum, apoi s-a instalat in linistitul New Jersey impreuna cu sotia si cele doua fiice. Dar, cum el insusi marturiseste, o tripla pasiune pentru teologie, stiinte si conditia umana l-a impins in cele din urma sa apuce condeiul. Cu rezultate nu tocmai rele: primul sau roman, bestsellerul Secretul lui Iosif (The Sacred Bones, 2007), a fost publicat imediat in SUA si Marea Britanie -- la prestigioasele edituri HarperCollins si Simon & Schuster -- si a fost tradus in peste douazeci si cinci de tari.

Recenzii

Recenzie de Valentin Protopopescu in Time Out Bucuresti, 23 octombrie 2008

"O cursa ametitoare din istorie in actualitate, plina de surprize si alimentata cu doza optima de fictiune. O carte minunata." (The Bookseller)

"Fata de majoritatea autorilor de thrillere care abordeaza religia, Byrnes da o turnura extrem de socanta evenimentelor istorice." (Publishers Weekly)

"Iata, in sfarsit, un concurent serios pentru Dan Brown si Codul lui Da Vinci." (Publishing News)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Secretul lui Iosif
 • An apariție: 2007
 • Ediție: I
 • Pagini: 408
 • Format: 11x18 cm
 • ISBN: 978-973-689-190-8
 • Colecție: Thriller & Mystery
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Michael Byrnes
 • Traducere: Răzdolescu Delia

Noi apariții

Author Spotlight

Anthony Doerr

pagina autorului

Născut la 27 octombrie 1973 la Cleveland, Ohio, ANTHONY DOERR a absolvit Bowling Green State University. Primul său volum de povestiri, The Shell Collector, apărut în 2002, se bucură de un succes remarcabil, primind mai multe premii: Barnes & Noble Discovery Prize, Rome Prize, New York Public Library’s Young Lions Fiction Award.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact