Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Hélène Grémillon, Tangou pentru Lisandra

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

După răsunătorul succes internațional reputat de Confidentul, romanul ei de debut din 2010, Hélène Grémillon publică în 2014 romanul Tangou pentru Lisandra (La garçonnière), „o nouă revelație“, apărut până în prezent în 15 țări.

O adevărată polifonie a părții întunecate a sufletelor. În prim-plan, Vittorio Puig, un psihanalist acuzat de uciderea enigmaticei sale soții, Lisandra, și Eva Maria, o pacientă devastată de dispariția fiicei sale, care întreprinde o anchetă personală pentru a proba nevinovăția acestuia. În Argentina abia ieșită din dictatură și puternic marcată de desaparecidos, miile de persoane eliminate de regimul generalului Videla, nevroze și trauma nebănuite, gelozii și trădări, fapte de o infinită cruzime rămase nepedepsite revelează o galerie de personaje care sunt obligate să-și scoată masca.

  Elisabeta Lăsconi, „Cine a «sinucis-o» pe Lisandra?“ (Ziarul de Duminică, iulie 2015)

Despre Hélène Grémillon

Scriitoarea franceză HÉLÈNE GRÉMILLON s-a născut în 1977 la Poitiers. După studii de filologie și istorie, se lansează în presă (lucrează pentru Le Figaro și L’Avant-scène cinéma) și în regia de scurtmetraj. În 2010 debutează cu romanul Confidentul (Le confident) – o poveste în care pasiunile și întâmplările dramatice se înlănțuie pe fundalul tulbure al Franței amenințate și apoi ocupate de naziști –, în aceeași măsură un succes de public și de critică. „Cartea care a cucerit lumea“, tradusă până în prezent în 27 de limbi, a fost distinsă cu Prix du Premier Roman de la Forêt des Livres (2010), Prix Palissy (2011), Prix Emmanuel Roblès (2011), Prix Montalembert (2011), Euregio Schüler Literaturpreis (2013). În 2014, Hélène Grémillon își publică cel de-al doilea roman, Tangou pentru Lisandra (La garçonnière), devenit de asemenea bestseller.

Foto: Claude Gassian

Recenzii

„Trauma din copilărie este adevăratul subiect al acestui roman. Pornind de la o dramă reală care s-a petrecut în Argentina în 1987, Hélène Grémillon și-a conceput noua carte cu un acut simț al suspansului, al cărui secret îl deține. […] Forţa romanului rezidă în fina analiză pshihologică. Paginile despre gelozie, spre exemplu, sunt antologice.“ (Le Nouvel Observateur )

„Îmbinând intriga poliţistă şi drama conjugală, Hélène Grémillon a scris un roman fascinant.“ (L’Express)

Tangou pentru Lisandra te ține cu sufletul la gură și confirmă impresionantul talent al autoarei Confidentului.“ (Le Monde des livres)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Tangou pentru Lisandra
 • An apariție: 2015
 • Ediție: I
 • Pagini: 280
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-970-7
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Hélène Grémillon
 • Traducere: Simona Brînzaru

Noi apariții

Author Spotlight

Guzel Iahina

pagina autorului

GUZEL IAHINA s-a născut în 1977, la Kazan. A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Institutului Pedagogic de Stat din Kazan, iar din 1999 locuiește la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii de Cinematografie, secția scenaristică. A lucrat în relații publice, publicitate și marketing și a colaborat cu articole la revistele Neva, Oktiabr, Sibirskie ogni etc.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact