Închide Close
Torturati-l pe artist

Editura Humanitas Fiction

Joey Goebel, Torturati-l pe artist

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Joey Goebel e considerat in lumea literara noul Chuck Palahniuk, iar romanul lui Torturati-l pe artist a castigat Kentucky Literary Award (2004), a fost nominalizat la Dylan Thomas Prize (2006) si a fost tradus pana in prezent in peste cincisprezece tari.

"Am gasit un barbat care ne dadea speranta. I-am legat mainile si picioarele cu bucati de funii blonde si brunete. L-am torturat pe artist. L-am torturat bine. Si i-am vandut suferinta la Hollywood." Intr-o America in pana de capodopere, desprinsa parca din filmele lui Tarantino, arta e o marfa pe taraba divertismentului. Salvarea vine din partea lui Vincent Spinetti, cel mai stralucitor elev al Academiei Noua Renastere, o pepiniera de talente care cultiva geniul in solul fertil al suferintei. Pentru a crea, tanarului i se orchestreaza cu cinism o intreaga simfonie a durerii (moartea celor dragi, dependenta de droguri, boala, depresia, pierderea iubirii), iar povestea vietii lui e adunata in paginile -- profetice? -- ale unui roman-avertisment: daca viitorul va arata intocmai ca lumea vazuta de Goebel?

  Citeste un interviu cu autorul (Cotidianul, 16 iunie 2009)

Despre Joey Goebel

JOEY GOEBEL e o figură emblematică a contraculturii contemporane, fiind considerat în lumea literară noul Chuck Palahniuk. S-a născut în 1980 în Henderson, Kentucky, şi şi-a făcut studiile de literatură engleză la Brescia University, în acelaşi stat. În adolescenţă a fost solist, chitarist şi compozitor în trupa punk The Mullets şi în formaţia Novembrists, apoi scenarist şi cronicar muzical. Student fiind, începe să scrie proză scurtă. Primul său roman, Anomalii (The Anomalies), a apărut în 2003 şi a fost nominalizat la Kentucky Literary Award. I-a urmat în 2004 Torturaţi-l pe artist (Torture the Artist), roman care a câştigat premiul amintit şi a fost nominalizat la Dylan Thomas Prize în 2006. Cele două romane sunt traduse până acum în peste cincisprezece ţări. În 2009 Joey Goebel a publicat un nou roman de senzaţie, Commonwealth. | www.joeygoebel.com

foto © Regine Mosimann / Diogenes Verlag

Recenzii

"Torturati-l pe artist e o poveste surprinzatoare, amuzanta si provocatoare. Joey Goebel stie sa-si seduca cititorii." (Library Journal)

"Joey Goebel este copilul-minune al literaturii americane contemporane." (Ed McClanahan)

"Asemenea lui Bret Easton Ellis, Joey Goebel se ia cu zetgeist-ul la tranta." (Pages Magazine)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Torturati-l pe artist
 • An apariție: 2007
 • Ediție: I
 • Pagini: 336
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-132-8
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Joey Goebel
 • Traducere: Irina Horea

Noi apariții

Author Spotlight

Cormac McCarthy

pagina autorului

CORMAC MCCARTHY s-a născut în Providence, Rhode Island, în 1933. Studiază, timp de doi ani, artele liberale la Universitatea din Tennessee, iar în 1953 se înrolează în aviația militară a SUA, petrecând doi ani în Alaska. Nu își termină studiile pentru că se mută la Chicago, unde scrie primul său roman, The Orchard Keeper.

Evenimente

15 mai 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Umbra mamei de Nikola Scott

10 aprilie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Focul de Daniela Krien

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact