Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Matilde Asensi, Totul sub Cer

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Lansare miercuri, 19 octombrie, ora 19, la librăria Humanitas Kretzulescu

Cărţile Matildei Asensi sunt citite de peste 20 de milioane de oameni din lumea întreagă. Romanul Totul sub Cer a fost distins cu Premiul Internacional Latino Book Awards în 2008 – categoria „Cel mai bun roman de epocă în limba spaniolă“.

Un roman fascinant semnat de autoarea bestsellerului internaţional Ultimul Cato, o incursiune în istoria veche a Chinei, plină de suspans, şi atmosferă de epocă.

După ce Primul Împărat reuşeşte unificarea ţării, şi cum, pentru locuitorii ei, singura lume posibilă este China, aceasta va fi numită „Totul sub Cer“.În 1923, pictoriţa spaniolă Elvira De Poulain soseşte din boemul Paris în China, tărâmul unor tradiţii ancestrale, dar şi al luptelor intestine care destabilizează ţara. De-a lungul unui traseu labirintic, Elvira şi nepoata sa Fernanda vor afla că mai importantă decât tainele lumii fabuloase a Primului Împărat al Chinei sau comoara ascunsă în mormântul acestuia este însăşi aventura iniţiatică a căutării, prilej de confruntare cu pericole exterioare, dar mai ales cu demonii lăuntrici.

  Elisabeta Lăsconi, „Ghid palpitant al Imperiului Celest“ (Ziarul de duminică, octombrie 2011)

  Interviu cu Matilde Asensi (România liberă, septembrie 2011)

Despre Matilde Asensi

MATILDE ASENSI s-a născut în 1962, în Spania, la Alicante. A studiat jurnalismul la Universitatea Autonomă din Barcelona, apoi a lucrat la câteva posturi de radio importante. La începutuirle carierei sale, a obţinut premiul întâi la concursul literar Juan Ortiz del Barco (1996) şi Premiul pentru proză scurtă Felipe Trigo (1997). A debutat cu romanul El salón de ámbar (1999), foarte bine primit de cititori, urmat de Iacobus (2000), care s-a numărat printre bestsellerurile iberice ale anului. Ultimul Cato (El último catón, 2001) a devenit peste noapte un succes fenomenal: peste 1 250 000 de exemplare vândute doar în Spania (unde este reeditat periodic) şi traduceri în SUA, Franţa, Germania, Italia, Japonia etc. Matilde Asensi a mai scris El origen Perdido (2003), Peregrinatio (2004), Todo Bajo el cielo (2006) şi Tierra firme (2007). Pentru Ultimul Cato a obţinut, în anul 2007, premiul Internacional Latino Book Awards, la categoria „Cel mai bun roman de mistere", iar în 2008, în cadrul aceleiaşi competiţii, premiul al doilea pentru Totul sub cer, la categoria „Cel mai bun roman de epocă în spaniolă". În 2011 i-au fost decernate Premiul de Onoare pentru roman istoric al oraşului Zaragoza şi premiul Isabel Ferrer al Primăriei din Valencia. Romanele ei au fost publicate în peste 15 limbi. | www.matildeasensi.net

Recenzii

Totul sub Cer are toate ingredientele unui roman de succes: o călătorie plină de aventuri, un puzzle care se cere rezolvat, o doză bună de filozofie daoistă, principii ale artelor marţiale şi ale caligrafiei chineze, societăţi secrete şi comori îngropate.“ (USA Today)

„O cursă de-a lungul Chinei, care relevă o minuţioasă documentare istorică, dar şi extraordinarul talent al autoarei de a crea o naraţiune plină de suspans, populată de personaje puternice.“ (Publishers Weekly)

„Dincolo de clasica vânătoare de comori, presărată cu încercări din care inteligenţa personajelor iese învingătoare, romanul celebrează istoria şi cultura atât de complexe ale Chinei." (Booklist)

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Totul sub Cer
  • An apariție: 2011
  • Ediție: I
  • Pagini: 432
  • ISBN: 978-973-689-416-9
  • Colecție: Raftul Denisei
  • Domeniu: literatură
  • Autor: Matilde Asensi
  • Traducere: Alina Ţiţei, Dragos Cojocaru

Noi apariții

Author Spotlight

Guzel Iahina

pagina autorului

GUZEL IAHINA s-a născut în 1977, la Kazan. A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Institutului Pedagogic de Stat din Kazan, iar din 1999 locuiește la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii de Cinematografie, secția scenaristică. A lucrat în relații publice, publicitate și marketing și a colaborat cu articole la revistele Neva, Oktiabr, Sibirskie ogni etc.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact