Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Kyung-sook Shin, Voi fi acolo

Din categoriile literatură

În colecția Raftul Denisei

Kyung-sook Shin este una dintre cele mai apreciate scriitoare contemporane și autoarea coreeană cu cel mai mare succes în afara granițelor țării sale. Rapiditatea cu care s-au impus în Coreea romanele și volumele de povestiri publicate de ea i-au făcut pe criticii literari să vorbească despre „sindromul Kyung-sook Shin“.

După opt ani de tăcere, un telefon primit de Yun de la fostul ei prieten, Myeong-seo, reînvie amintiri din timpul studenției și redeschide răni vechi. Cu pătrundere intelectuală și un lirism bine dozat, ea revizitează momentele determinante ale anilor săi de formare: moartea mamei, relația profundă cu profesorul de literatură acum grav bolnav, exaltările primei iubiri, protestele studențești, prietenia ca remediu pentru singurătate și disperare. O parabolă care prin repetiție devine simbolică este cea a Sfântului Cristofor, văzută aici prin prisma literaturii și a artei ca mod de salvare și supraviețuire. Printre autorii ale căror scrieri sunt citate se numără Emily Dickinson, Rainer Maria Rilke, Francis Jammes și Paul Valéry.

Despre Kyung-sook Shin

KYUNG-SOOK SHIN este una dintre cele mai apreciate scriitoare contemporane și autoarea coreeană cu cel mai mare succes internațional, supranumită în Occident „prima doamnă a literaturii coreene“. Rapiditatea cu care s-au impus romanele și volumele sale de povestiri i-a făcut pe criticii literari să vorbească despre „sindromul Kyung-sook Shin“. S-a născut în 1963 la Jeong-eup, în provincia Jeolla, și a absolvit cursurile Institutului de Arte din Seul. Face parte din „generația 368“ (sampallyuk sedae), a celor care, născuți în anii ’60, au urmat studiile universitare în anii ’80, perioadă tulbure în istoria Coreei, dominată de proteste sociale. A debutat în 1985 cu volumul de proză scurtă Povești de iarnă, pentru care a primit Premiul Munye Joongang, acordat scriitorilor debutanți. Cărțile care au urmat – Aici era cândva o orgă (1992), Tristețe profundă (1994), Camera singurătății (1995), Mâncătorii de cartofi (1997), Câmpurile de căpșune (2000), Violet (2001), Dangătul clopotelor (2003), Dansul privighetorii de primăvară (2007; Humanitas Fiction, 2017), Ai grijă de mama (2009), Voi fi acolo (2010; Humanitas Fiction, 2015), Femei neștiute (2011), Povești pentru fiica mea (2013) – i-au adus recunoașterea în întreaga lume, romanul Ai grijă de mama (2009) fiind tradus în peste patruzeci de țări. Este, de asemenea, și autoarea a două lucrări de nonficțiune. De-a lungul timpului, Kyung-sook Shin fost recompensată cu numeroase premii naționale și internaționale: Premiul Hanguk Ilbo (1993), Premiul Hyundae pentru literatură (1995), Premiul Manhae pentru literatură (1996), Premiul pentru literatura secolului XXI (2000), Premiul Yi Sang (2001), Prix de l’Inaperçu ( 2009), Premiul „Cel mai bun roman străin al secolului XXI în China“ (2011), Man Asian Literary Prize (2011), Premiul Hoam pentru literatură (2013).

Recenzii

Romanul se citește pe nerăsuflate, într-atât de captivante sunt talentul scriitoarei de a povesti dimpreună cu știința ei de a dezvolta temele și de a construi personajele.“ (New York Times Book Review)

Voi fi acolo) este o poveste obsesivă a complicațiilor tinereții, care va captiva cititorii de pretutindeni.“ (The Independent)

„Shin scrie minunat despre intimitate și năzuințele celor însingurați... Voi fi acolo este o operă literară strălucită despre puterea artei, despre prietenia și empatia care dau sens vieții oamenilor.“ (Los Angeles Times)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Voi fi acolo
 • An apariție: 2015
 • Ediție: I
 • Pagini: 312
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-973-7
 • Colecție: Raftul Denisei
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Kyung-sook Shin
 • Traducere: Diana Yüksel

Noi apariții

Author Spotlight

Anthony Doerr

pagina autorului

Născut la 27 octombrie 1973 la Cleveland, Ohio, ANTHONY DOERR a absolvit Bowling Green State University. Primul său volum de povestiri, The Shell Collector, apărut în 2002, se bucură de un succes remarcabil, primind mai multe premii: Barnes & Noble Discovery Prize, Rome Prize, New York Public Library’s Young Lions Fiction Award.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact