Închide Close
Zodia indragostitilor

Editura Humanitas Fiction

Giulia Carcasi, Zodia indragostitilor

Din categoriile literatură

În colecția Cocktail

O carte cu o structura inedita, scrisa din doua puncte de vedere -- al ei si al lui --, un roman cu doua povesti, doua sensuri, doua coperteCarlo si Alice -- acelasi liceu, aceeasi clasa si uneori aceeasi banca. El e stangaci, ciudat, n-are modele hollywoodiene, nici aere de macho. Ea altfel decat celelalte fete: e acida, dar visatoare, are spirit critic, dar suflet de poeta. Si fiindca sunt tineri, au abia optsprezece ani, au dreptul sa greseasca. Ea, cu Giorgio, colegul misterios si intrigant, el cu Ludovica, clasica "cea mai populara fata din tot liceul". Ca sa se gaseasca unul pe celalalt si sa invete sa se iubeasca trebuie sa afle cine sunt. Plina de umor si ironie taioasa, povestea e un ping-pong sentimental printre sms-uri trimise in orele plicticoase tinute de profii frustrati, predicile parintilor, bancurile amicilor la un pahar de bere intr-un pub.

Despre Giulia Carcasi

Giulia Carcasi s-a nascut la Roma in 1984. Studiaza medicina, iar inima o lasa inca perplexa. Dar stie s-o asculte cu atentie. Fara stetoscop. Iata de ce romanele sale, traduse in peste zece tari, fac senzatie pe piata de carte pentru tineri. Giulia s-a lansat in 2005 cu Zodia indragostitilor (Ma le stelle quante sono), un roman cu o structura inedita, scris din doua puncte de vedere, al ei si al lui -- o carte cu doua povesti, doua sensuri, doua coperte. Urmatorul roman, Io sono di legno (2007) se bucura de acelasi succes fulminant, a primit Premio Zocca Giovani si va fi ecranizat.

Recenzii

"La douazeci si ceva de ani si doua bestselleruri, Giulia Carcasi e una dintre cele mai promitatoare tinere scriitoare italiene." (La Repubblica)

"Un roman 'adevarat', care nu cade nici o secunda in capcana banalitatii." (Vanity Fair)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Zodia indragostitilor
 • An apariție: 2008
 • Ediție: I
 • Pagini: 316
 • Format: 11x18 cm
 • ISBN: 978-973-689-271-4
 • Colecție: Cocktail
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Giulia Carcasi
 • Traducere: Elena Nicolae

Noi apariții

Author Spotlight

Jay Parini

pagina autorului

JAY PARINI s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filologie și un doctorat obținut în 1975 la University of St. Andrews, în Scoția, devine profesor de limba engleză și predă vreme de șapte ani la Darmouth College din New Hampshire, Hanover.

Evenimente

21 februarie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Soare întunecat de Eric-Emmanuel Schmitt

14 februarie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Concert la sfârșit de iarnă de Ismail Kadare

6 februarie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Borges și eu de Jay Parini

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact