Închide Close
Calea Zen

Editura Humanitas

Alan Watts, Calea Zen

Din categoriile religie

În colecția Terra lucida

Adresata atat publicului nespecializat cat si cititorilor cu interese profesionale, cartea lui Alan Watts – deopotriva savant orientalist si initiat Zen – este considerata o lucrare de referinta in domeniu. Expunerea coerenta si sintetica a principiilor si practicii Zen e intregita cu prezentarea evolutiei lor istorice si a relatiei cu gandirea chineza si cea indiana. Potrivit autorului, interesul neorientalilor pentru budismul Zen se datoreaza mutatiilor survenite la inceputul acestui secol in gandirea occidentala. Universul nostru mental de altadata, populat cu principii si concepte absolute, s-a dizolvat intr-un ocean de relativitate semanand tot mai mult cu „Marele Vid“ budist. Nemaigasind sprijin in doctrinele religioase, filozofice sau stiintifice ale Occidentului, ne indreptam sperantele catre un mod de viata care, de peste cincisprezece veacuri, nu numai ca a cultivat Vidul, dar si-a gasit in el delectarea suprema.

Despre Alan Watts

ALAN WATTS (1915–1973), orientalist, filozof, eseist, s-a născut în Marea Britanie, dar a trăit mai ales în Statele Unite ale Americii. Teolog ca pregătire (master şi doctorat în teologie), a fost foarte de vreme atras de Orient, cu precădere de budismul zen (chan, în variantă chineză), relevant în acest sens fiind faptul că prima sa carte, The Spirit of Zen, a fost scrisă la vârsta de douăzeci de ani. După ce a ajuns în Statele Unite, în 1938, a lucrat ca editor, consilier pe probleme de religie şi profesor universitar, ţinând nenumărate conferinţe şi cursuri pe diverse teme din sfera religiei şi filozofiei comparate. A ocupat diverse funcţii oficiale, printre altele şi pe cea de decan al Academiei Americane de Studii Asiatice din San Francisco.Printre cele peste 20 de cărţi scrise de Alan Watts se numără: The Spirit of Zen, The Legacy of Asia and Western Man, The Theologia Mystica of St. Dionysius, Zen, Easter – its Story and Meaning, The Supreme Identity, Myth and Ritual in Christianity, The Way of Liberation in Zen Buddhism, The Way of Zen (Calea Zen, Humanitas, 1997, 2012), Nature, Man, and Woman, Psychotherapy East and West, The Two Hands of God, Beyond Theology: The Art of Godmanship, The Art of Contemplation, Tao: The Watercourse Way (în colab. cu Al Chung-hang Huang; Dao: calea ca o curgere de apă, Humanitas, 1996, 2014).

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Calea Zen
 • An apariție: 1997
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 264
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 973-28-0736-9
 • ISBN-10: 973-28-0736-9
 • Colecție: Terra lucida
 • Domeniu: religie
 • Autor: Alan Watts
 • Traducere: Iulia Waniek

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact