Închide Close

Editura Humanitas

David Chadwick, Shunryu Suzuki, Zen aici şi acum

Învăţăturile lui Shunryu Suzuki adunate de David Chadwick

În colecția Nipponica

În Zen aici şi acum, învăţăturile lui Shunryu Suzuki – renumit pentru extraordinarul talent de a transmite preceptele tradiţionale zen folosind limbajul obişnuit – sunt ilustrate puternic şi direct prin povestirile discipolilor săi, adunate de David Chadwick. Experienţele lor se dovedesc emoţionante, pline de umor, paradoxale şi edificatoare, iar plasarea în contextul vieţii reale le face foarte accesibile. Fiecare întâmplare prezentată este un exemplu al naturii versatile şi eterne a budismului zen, arătându-ne că potenţialul de a atinge iluminarea există chiar aici, chiar acum, în clipa vorbirii.

Despre David Chadwick

DAVID CHADWICK (n. 1945, Texas) a studiat gândirea zen cu Shunryu Suzuki, din 1966. În 1971, cu puţin timp înainte de moartea lui Suzuki, a devenit preot budist. A participat mai mulţi ani la activităţile desfășurate de San Francisco Zen Center. Printre cărţile pe care le-a scris se numără Crooked Cucumber: The Life and Zen Teaching of Shunryu Suzuki (1999), o biografie a maestrului său, și To Shine One Corner of the World: Moments with Shunryu Suzuki (2001), reeditată în 2007 sub titlul Zen Is Right Here: Teaching Stories and Anecdotes of Shunryu Suzuki, Author of Zen Mind, Beginner's Mind.

Despre Shunryu Suzuki

SHUNRYU SUZUKI (1904-1971) a fost unul dintre cei mai influenţi maeștri spirituali ai secolului XX, care a popularizat budismul zen în America. Preot japonez zen din școala soto, a predat în Statele Unite din 1959 până la moarte. A fondat San Francisco Zen Center și Tassajara Zen Mountain Center. Este autorul influentei Zen Mind, Beginner's Mind (1970), o compilaţie a prelegerilor pe care le-a ţinut la Zen Center din Los Altos, California, considerată o lucrare clasică în domeniul spiritualităţii.

Recenzii

„O încântătoare colecţie de învăţături profund înţelepte şi care te pun pe gânduri.“ (Spirituality and Health)

„Aceste istorioare personale oferă o bună înţelege-re a învăţăturilor şi umorului lui Suzuki Roshi.“ (Publishers Weekly)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Zen aici şi acum
 • Subtitlu: Învăţăturile lui Shunryu Suzuki adunate de David Chadwick
 • An apariție: 2010
 • Ediție: I
 • Pagini: 144
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-2584-7
 • Colecție: Nipponica
 • Autor: Shunryu Suzuki, David Chadwick
 • Traducere: Dana Ligia Ilin

Noi apariții

Author Spotlight

Neagu Djuvara

pagina autorului

NEAGU DJUVARA (1916–2018) s-a născut la Bucureşti, într-o familie de origine aromână aşezată aici la sfârşitul secolului al XVIII-lea, care a dat ţării mai mulţi oameni de seamă. Licenţiat la Sorbona (istorie, 1937) şi doctor în drept (Paris, 1940). Participă la campania din Basarabia şi Transnistria (iunie–noiembrie 1941); rănit în apropiere de Odessa.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact