Închide Close

Editura Humanitas

Lisa Brennan-Jobs, Small Fry

O poveste de viață și de familie

Din categoriile memorialistică & diaristică

În colecția Ebook

EBOOK > epub / pdf

 

Traducere de George Arion jr

 

Mesajul Lisei Brennan-Jobs pentru cititorii români (video)

 

Lisa – numele pe care artista Chrisann Brennan și Steve Jobs l-au ales pentru fiica lor nou-născută. Fata a crescut în Silicon Valley într-o perioadă în care zona era marcată de schimbări accelerate. În copilărie, tatăl s-a dovedit o figură absentă. Crescând, Lisa s-a apropiat de el, ceea ce i-a deschis calea către o lume în care casele luxoase, vacanțele exotice și școlile private erau normalitatea. Uneori o copleșea cu atenție, alteori era rece, critic și imprevizibil. În adolescență, când relația cu mama ei s-a răcit, Lisa a decis să se mute în casa tatălui, sperând că el va deveni părintele pe care și-l dorise dintotdeauna. O poveste complexă de familie, dar și o frescă a Californiei anilor ’70–’80, Small Fry este o carte de o sensibilitate aparte, care ne dezvăluie o voce literară profundă și inteligentă.

 

„Un tablou intim, conturat până la ultimul detaliu. Cititorul acestor memorii va rămâne cu imaginea unei femei înțelepte, capabilă să iubească și să ierte, împăcată cu propriul trecut.“ — San Francisco Chronicle

 

„O declarație copleșitoare de dragoste pentru tatăl ei – cu toate defectele și calitățile lui deopotrivă.“ —  Seattle Times

Despre Lisa Brennan-Jobs

LISA BRENNAN-JOBS (n. 1978) este scriitoare și jurnalistă. Semnează articole și eseuri pentru publicații prestigioase, precum Vogue, O Magazine, The Southwest Review, The Massachusetts Review, The Harvard Advocate și The Los Angeles Times. Cartea ei de debut, Small Fry (2018), a fost bestseller New York Times și National. S-a regăsit în topul celor mai bune zece cărți ale anului 2018 realizat de New York Times, The New Yorker, People și The San Francisco Chronicle. De asemenea a fost numită „cartea anului“ de Los Angeles Times, NPR, The Week, GQ, Publishers Weekly și British Vogue. În prezent, locuiește în Brooklyn, cu familia.

 

Fotografia autoarei © Brigitte Lacombe

Alte Detalii
  • Categorie: ebook
  • Titlu: Small Fry
  • Subtitlu: O poveste de viață și de familie
  • An apariție: 2021
  • Format: EPUB / PDF
  • ISBN: 978-973-50-7106-6
  • Colecție: Ebook
  • Domeniu: memorialistică & diaristică
  • Autor: Lisa Brennan-Jobs
  • Traducere: George Arion jr

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact