Închide Close
Clubul patriotilor

Editura Humanitas Fiction

Christopher Reich, Clubul patriotilor

Din categoriile literatură

În colecția Thriller & Mystery

Premiul International Thriller Writers in 2006

Thomas Bolden a crescut in orfelinate. Copilaria lui, demna de romanele lui Dickens, a fost marcata de saracie si violenta. Dar Bolden este un luptator: reuseste sa uite trecutul, termina o facultate, face cariera pe Wall Street. Acum nu-i lipsesc nici banii, nici dragostea. Fericirea, crede el, nu-i o vorba in vant. Apoi, in numai douasprezece ore, viata lui frumoasa se prabuseste ca un castel de nisip. Este rapit si interogat. I se cer informatii pe care nu le are. Scapa ca prin minune. E acuzat de crima. Fotografia lui apare in presa. Disperat sa scape din acest cosmar, Bolden trebuie sa-si aminteasca lectiile de supravietuire pe care i le-a dat viata. Dar, in timp ce fuge prin New York -- cu numai unsprezece dolari in buzunar si urmarit de personaje misterioase care par sa dispuna de resurse nelimitate -- incepe sa faca descoperiri socante. Despre un secret ascuns in trecutul Americii, in zorii democratiei, cand iluziile despre dreptate si libertate erau inca vii. Despre istoria deviata de la cursul ei firesc in momentele cruciale. Bolden se afla in epicentrul schimbarii. De ce?

Despre Christopher Reich

CHRISTOPHER REICH s-a nascut la Tokio, in 1961. A studiat finantele la Georgetown University si la University of Texas, apoi a lucrat in domeniul bancar, in SUA, dar si in Elvetia, la Geneva si Zurich. In 1995 a renuntat la un salariu extrem de atragator (si la zilele de munca de paisprezece ore) pentru a deveni scriitor profesionist. Schimbarea -- la care visa de mult -- a fost inspirata. Romanele Numbered Account (1998), The Runner (2000), The First Billion (2002), Devil's Banker (2003) sunt bestelleruri internationale, iar Clubul Patriotilor (The Patriot's Club, 2005) a inaugurat in 2006 seria premiilor pentru thriller pe care le acorda anual asociatia International Thriller Writers. | www.christopherreich.com | foto © Katja Reich

Recenzii

"Dintre cei -- deloc putini -- care aspira la titlul de 'John Grisham de pe Wall Street', Christopher Reich merita pe buna dreptate coroana." (New York Times)

"Un thriller de mana intai, cu o miza uriasa. E imposibil sa nu-i tii pumnii personajului principal, de la prima pana la ultima pagina." (Booklist)

"Iata o interpretare surprinzatoare a istoriei si consecintele ei profunde in lumea contemporana." (Mystery News)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Clubul patriotilor
 • An apariție: 2008
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 460
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-689-240-0
 • ISBN-10: 978-973-689-240-0
 • Colecție: Thriller & Mystery
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Christopher Reich
 • Traducere: Ioana Barbulescu

Noi apariții

Author Spotlight

Cormac McCarthy

pagina autorului

CORMAC MCCARTHY s-a născut în Providence, Rhode Island, în 1933. Studiază, timp de doi ani, artele liberale la Universitatea din Tennessee, iar în 1953 se înrolează în aviația militară a SUA, petrecând doi ani în Alaska. Nu își termină studiile pentru că se mută la Chicago, unde scrie primul său roman, The Orchard Keeper.

Evenimente

21 februarie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Soare întunecat de Eric-Emmanuel Schmitt

14 februarie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Concert la sfârșit de iarnă de Ismail Kadare

6 februarie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Borges și eu de Jay Parini

Calendar

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact