Închide Close

Editura Humanitas Fiction

Lee Child, Sa nu gresesti

Din categoriile literatură

În colecția Thriller & Mystery

Bestseller international, serie publicata in peste patruzeci de tari

Jack Reacher se simte bine in propria lui piele. Nu are slujba, domiciliu stabil si asigurare sociala. Dar nu refuza niciodata sa dea o mana de ajutor. Cand un agent guvernamental ii propune un contract, Reacher constata surprins ca i se cere sa fie asasin. Tinta: vicepresedintele Statelor Unite. Este un exercitiu, pentru ca Washingtonul vrea sa-si testeze dispozitivele de securitate, iar Reacher, doar cu periuta de dinti in buzunar, accepta provocarea si intra in clubul select din inima administratiei americane: Serviciul Secret. Va avea adversari pe masura lui. La fel de experimentati, inteligenti si invizibili.

Despre Lee Child

Lee Child s-a nascut in 1954 la Coventry, in Anglia. Urmeaza liceul la Birmingham si studiaza dreptul la Sheffield. Mai intai lucreaza cu jumatate de norma intr-un teatru, apoi se angajeaza la studiourile de televiziune Granada din Manchester. Este concediat in 1995, dupa 18 ani de munca fara repros si o activitate sindicala deloc pe gustul patronilor. Cititor pasionat inca din copilarie, Child transforma criza in ocazie: isi cumpara hartie si pixuri si se apuca sa scrie. Rezultatul: Capcana Margrave (Killing Floor, 1997; Humanitas, 2006), primul roman din seria Jack Reacher, succes instantaneu in Marea Britanie si SUA. Cele noua romane care i-au urmat au urcat, fara exceptie, pe primele locuri in clasamentele de vanzari din SUA si Marea Britanie si au fost traduse in peste treizeci de limbi. In colectia "Thriller & Mystery" au mai aparut Sa nu gresesti si Evadare imposibila. | www.leechild.com

Recenzii

"Lee Child rivalizeaza cu Thomas Harris si John Grisham." (Mirror)

"Child nu scrie doar cu mainile. Foloseste putine cuvinte, dar le alege cu grija. Actiunea e violenta, dar bine calculata. Iar subtilitatile povestii sunt foarte potrivite pentru Jack Reacher, un personaj cu sange-rece, care gandeste inainte sa treaca la fapte." (The New York Times Book Review)

"Jack Reacher este un erou in genul lui Dirty Harry, un barbat care traieste dupa propriile lui reguli morale." (Sunday Telegraph)

Trivia

Lee Child a fost concediat in 1995, dupa optsprezece ani de munca in televiziune. A transformat criza in ocazie: si-a cumparat hartie si pixuri si s-a apucat sa scrie. Rezultatul: Capcana Margrave, primul roman cu Jack Reacher, succes instantaneu in Marea Britanie si SUA.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Sa nu gresesti
 • An apariție: 2007
 • Ediție: I
 • Pagini: 504
 • Format: 11x18 cm
 • ISBN: 978-973-50-1734-7
 • Colecție: Thriller & Mystery
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Lee Child
 • Traducere: Constantin Dumitru-Palcus

Noi apariții

Author Spotlight

Guzel Iahina

pagina autorului

GUZEL IAHINA s-a născut în 1977, la Kazan. A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Institutului Pedagogic de Stat din Kazan, iar din 1999 locuiește la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii de Cinematografie, secția scenaristică. A lucrat în relații publice, publicitate și marketing și a colaborat cu articole la revistele Neva, Oktiabr, Sibirskie ogni etc.

Evenimente

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact