Închide Close
37 de lamentări şi-o pildă

Editura Humanitas

Roniţa Dragomir, 37 de lamentări şi-o pildă

Din categoriile poezie

În colecția în afara colecţiilor

Volum câştigător al Concursului de Debut Literar UniCredit (poezie), ediţia a VI-a, 2013

„Poezia Roniţei Dragomir este o poezie în pas cu timpul, care poate creşte şi poate da un volum de poeme foarte bun. Cu titluri uneori jucăuşe, alteori discret melancolice, construcţie bine cântărită, incipituri şi finaluri atent lucrate, fiecare poem devine o poveste rotundă. Deşi de multe ori foloseşte un ton grav, autoarea evită să cadă într-un patetism ieftin şi nu se lasă niciodată condusă de această gravitate.“ (Marin MĂLAICU-HONDRARI)

„Această carte de poeme este agoniseala mea de-o viaţă: tot ce-am strâns şi am cărat cu mine peste tot. Un fel de how-not-to-do-it manual. Cartea aceasta nu e despre regret, e despre înţelegere, iubiri şi suferinţe, şi capacitatea de a lua ce-ţi trebuie din experienţele trecute pentru a putea merge mai departe.“ (Roniţa DRAGOMIR)

Despre Roniţa Dragomir

M-am născut la Craiova pe 9 martie 1985. Am crescut alături de Lizuca, Nică şi Făt-Frumos, iar când pick-upul ceda mi se citea tot ce era în jur. Am descoperit compunerea în clasele primare şi de-atunci numai asta mi-am dorit să fac, aşa că m-am apucat de scris, mai mult pentru mine decât pentru altcineva. Au urmat 12 ani de franceză, până la terminarea liceului, în 2004, pentru ca mai apoi să mă număr printre absolvenţii Secţiei de engleză-spaniolă a Facultăţii de Litere de la Universitatea de Vest, Timişoara. Am tot cochetat cu scrisul, însă abia după încheierea masteratului de critică literară (Universitatea din Utrecht, Olanda) am avut încrederea să-mi trimit textele la concursul de debut literar din 2013.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: 37 de lamentări şi-o pildă
  • An apariție: 2013
  • Ediție: I
  • Pagini: 80
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 978-973-50-4253-0
  • Colecție: în afara colecţiilor
  • Domeniu: poezie
  • Autor: Roniţa Dragomir

Noi apariții

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact