Închide Close
A toi, cuando tu no estas

Editura Humanitas

Mihnea Rudoiu, A toi, cuando tu no estas

În colecția Proză debut

Exista personaje de carte care aduna in ele frustrarile, ambitiile, iubirile si esecurile tuturor. Exista protagonisti umpluti cu pasta multicolora a trairilor noastre zilnice. Exista singuratici incapabili sa ramana in lumea ce le-a fost harazita, pe care simtim ca i-am mai intalnit candva. Si dupa o vreme ne amintim cand si unde: dimineata, la oglinda. Cam asa arata eroul din A toi cuando tu no estas, romanul de debut al lui Mihnea Rudoiu. O carte prin care defileaza fantasme, spaime, bucurii si deznadejdi care ni s-au asternut multora la drum. Un roman scris cu migala si aplomb, in care palierele limbajului se contopesc fara efort, iar cititorul e somat sa se astepte la surprize. Mihnea Rudoiu nu scrie ca sa epateze sau ca sa sacrifice paduri intregi pe altarul unui capriciu. El are de spus o poveste si spera ca vom sti sa-l ascultam. Textul lui are miez, cultura si acel aer teribilist care ii sta prost sexagenarului, dar se lipeste firesc de profilul rebel al tanarului. A toi cuando tu no estas nu inseamna doar doua crampeie de cantec contopite intr-un titlu, ci primul pas în literatura al unei promisiuni.

Despre Mihnea Rudoiu
MIHNEA RUDOIU (n. 1978, Targoviste) nu are o poveste speciala, marcata de irizari hollywoodiene sau dramolete latino-americane. Face scoala primara la Fieni, liceul la Constanta si facultatea la Bucuresti. Este absolvent al Academiei Tehnice Militare (2001) si al Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii Bucuresti (2001). Actualmente pregateste un masterat in Relatii Internationale in cadrul acestei din urma institutii. Nu isi recunoaste hobby-uri sau determinari fundamentale. Nu stim despre el daca are idoli, maestri si obsesii sau daca viseaza la o traiectorie spectaculoasa, cu ecouri planetare. Detinem despre Mihnea Rudoiu o singura certitudine, legata de doua activitati complementare: cititul si scrisul. El dovedeste acest lucru printr-un roman de debut care este pe rand fermecator si contrariant, melancolic si abrupt, digresiv si muzical. A toi, cuando tu no estas este un roman cu meandre, vartejuri si capcane, ceea ce nu-i stirbeste putinta de a-l confisca pe cititor. Mihnea Rudoiu scrie un text peste care se intind mai multe umbre, printre care Kafka, Jarry si Brecht. Stapan pe arta povestitului, el are totodata reflexul scriitorului tanar si nerabdator, care vrea sa spuna totul dintr-o suflare, eliberandu-se astfel de sub o povara dulce, dar greu de dus.
Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: A toi, cuando tu no estas
  • An apariție: 2005
  • Ediție: Editia I
  • Pagini: 432
  • Format: 13X20
  • ISBN: 973-50-1134-4
  • ISBN-10: 973-50-1134-4
  • Colecție: Proză debut
  • Autor: Mihnea Rudoiu

Noi apariții

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact