Închide Close
Amintiri despre Europa

Editura Humanitas

Mikko Heikinheimo, Amintiri despre Europa

Din categoriile social

În colecția în afara colecţiilor

Editat in 2004, anul celei mai mari extinderi a Uniunii Europene, volumul finlandezului Mikko Heikinheimo incearca sa risipeasca enigma pe care Europa centrala si de est o reprezinta inca pentru multi dintre occidentali. Pornind de la ideea ca succesul Europei unite depinde, in mare masura, de cunoasterea celorlalti, autorul propune o carte pe care o descrie drept „reportaj, marturie si omagiu“. O carte de memorii – proprii, dar si ale unor prieteni cu vieti marcate de istoria zbuciumata de dupa cel de-al doilea razboi mondial. In fond, o pledoarie impotriva totalitarismului – fie el nazism sau comunism – si in favoarea unei lumi libere, armonioase si tolerante. Cea de a doua parte a cartii contine amintiri stranse in activitatea lui Mikko Heikinheimo de ziarist, ghid si diplomat. Fara indoiala, atentia cititorului roman va fi retinuta mai ales de paginile legate de tara noastra, care contin impresii despre oameni politici si diferite evenimente ale perioadei 1996-2000, cand a fost ambasador al Finlandei la Bucuresti, dar si legate de tigani, cersetori, caini comunitari sau starea drumurilor. Un bun prilej de a afla si lucruri inedite despre unii dintre cei care ne-au condus in acea perioada si de a avea o idee despre modul in care suntem vazuti noi, romanii, de un calator strain pe meleagurile noastre.traducere de Ileana Nidelea
Despre Mikko Heikinheimo
Mikko Heikinheimo s-a nascut la 2 iunie 1946 in Finlanda, a studiat stiintele politice, iar ulterior a efectuat stagii la prestigioasa ENA (Ecole Nationale d'Administrarion/Scoala Nationala de Studii Administrative) din Franta si in SUA. Si-a inceput cariera profesionala ca jurnalist (1967-1973), dar a optat, apoi, pentru diplomatie (1973-2000). A ocupat diferite posturi la ambasadele tarii sale din Bruxelles, Copenhaga si Paris. Este un bun cunoscator al Romaniei deoarece a fost ambasador al Finlandei la Bucuresti intre 1996 si 2000. Are dubla cetatenie, finlandeza si franceza. Este specializat in problemele Europei de est, mai ales ale celor legate de minoritatile nationale. In prezent preda cursuri de istorie politica si culturala a Europei de est la Universitatea Paris-I.
Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Amintiri despre Europa
 • An apariție: 2005
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 228
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 973-50-0952-8
 • ISBN-10: 973-50-0952-8
 • Colecție: în afara colecţiilor
 • Domeniu: social
 • Autor: Mikko Heikinheimo

Noi apariții

Author Spotlight

Oliver Sacks

pagina autorului

OLIVER SACKS (9 iulie 1933 – 30 august 2015) s-a născut la Londra, într-o familie de medici, şi a studiat medicina la Queen's College, Oxford. La începutul anilor '60 s-a stabilit în Statele Unite, la San Francisco. Din 1965 a locuit la New York, unde a fost profesor de neurologie la Albert Einstein College of Medicine. Preocuparea sa constantă a fost lucrul cu pacienţii suferind de boli neurologice pentru a-i ajuta sa trăiască în condiţii cât mai apropiate de normalitate.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact