Închide Close

Editura Humanitas

Matei Pleşu, Amintiri din bucătăria lumii

Mică antologie de gusturi, stări şi gustări

În colecția în afara colecţiilor

Matei Pleşu aşterne dinaintea publicului un festin literar-gastronomic pregătit cu bunătăţi din toată lumea, de la rafinerii franţuzeşti gătite cu vinuri de soi, la bizarerii chinezeşti stropite cu sos de soia. Între ele, se înşiră ca mărgelele pe aţă poveşti depănate cu umor şi duioşie din peregrinările autorului prin ţările Europei ori ale Asiei, unde ochiul a ştiut să se bucure deopotrivă de frumuseţea unui vitraliu şi de culorile vii ale unei mâncări savuroase. Un loc aparte, sau poate mai degrabă un timp aparte, între poveştile lui Matei Pleşu îl ocupă o descindere surprinzătoare în bucătăria liderului unei foste ţări socialiste, unde ospeţele şi oaspeţii par desprinse dintr-o strălucitoare producţie cinematografică.O carte de amintiri nu numai gastronomice, în care bunul gust e singura măsură cu care se judecă si arta, şi artă culinară.

Despre Matei Pleşu

MATEI PLEŞU (n. 1973, Bucureşti) a absolvit cursurile Facultăţii de Filozofie din Bucureşti în 1997. În acelaşi an, traduce pentru Editura Humanitas o monografie Platon a lui R.M. Hare, apoi urmează un stagiu de doi ani în Austria şi în Germania. În perioada 2005-2010 colaborează cu revistele Aspirina, Plai cu boi şi Adevărul literar şi artistic. Participă la un proiect de traducere a operei lui J.W. Goethe, în 18 volume, desfăşurat de Societatea Germaniştilor din România. În 2009 publică la Editura Humanitas colecţia de povestiri Non-sensul giratoriu şi alte non-sensuri de ieri şi de azi. Se numără printre autorii a patru antologii apărute la Editura ART, între 2009-2011. În prezent este secretar general de redacţie al revistei Dilemateca.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Amintiri din bucătăria lumii
  • Subtitlu: Mică antologie de gusturi, stări şi gustări
  • An apariție: 2012
  • Ediție: I
  • Pagini: 184
  • Format: 15x21 cm
  • ISBN: 978-973-50-3764-2
  • Colecție: în afara colecţiilor
  • Autor: Matei Pleşu

Noi apariții

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact