Închide Close
Arta de a trai in oras

Editura Humanitas

Stafford Cliff, Gilles de Chabaneix, Arta de a trai in oras

"O carte despre diferente, despre felul in care arhitectura si topografia diferitelor orase influenteaza obiceiurile locuitorilor si le definesc casele." Texturi, materiale, culori, locuri si oameni -- intr-un extraordinar eseu fotografic. Vederi panoramice din intreaga lume si imagini -- cele mai multe inedite -- din mansarde newyorkeze, vile elegante din San Francisco si Los Angeles, superbe apartamente pariziene, napolitane, sau din Amsterdam, Roma, Barcelona, Istanbul, Cairo, Tokio, din care se degaja interesul pentru traiul sofisticat. Volumul acorda o mare atentie detaliilor decorative: de la ornamentele de pe fatadele cladirilor venetiene sau londoneze pana la dispunerea aranjamentelor florale in functie de alura, finisajul, pozitia obiectelor din jur, la decoratii murale originale sau obiecte cu forme si culori interesante. Imaginile lui Gilles de Chabaneix vorbesc despre viata noastra citadina, concentrandu-se asupra "vietii strazii" peste tot in lume si mai ales asupra felului unic in care oamenii isi creeaza propria ambianta. Arta de a trai in oras, o autentica coffee table book si o rafinata lifestyle book este o minunata sursa de inspiratie pentru arhitecti, designeri si proprietari deopotriva.traducere deDana Ligia Ilinalbum realizat in coproductie cu Thames & Hudson
Despre Stafford Cliff

Stafford Cliff a fost directorul de creaţie al Conran Design Groupdin Londra. Este autorul multor cărţi, printre care The EnglishArchive of Design and Decoration şi The French Archive ofDesign and Decoration, ambele publicate de Thames & Hudson.

Despre Gilles de Chabaneix

Gilles de Chabaneix a fost unul dintre cei mai importanţi fotografi specializaţi în design şi lifestyle ai Franţei.Lucrările sale au apărut în toate revistele de modă importante, printre care Elle Décoration şi Marie Claire. De asemenea, a fost principalul fotograf al seriei Style Books, publicată de Thames & Hudson.

„Gilles, marele artist, a fost binecuvântat cu un extraordinar simţ al culorii şi compoziţiei; voia neîncetat să inoveze şi să imortalizeze frumuseţea.“ (Tricia Guild)

Alte Detalii

Noi apariții

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact