Închide Close
Atractia visului. Dincolo de psihanaliza

Editura Humanitas

J. B. Pontalis, Atractia visului. Dincolo de psihanaliza

Eseurile lui J.-B. Pontalis – coautor al Vocabularului psihanalizei – sunt o elocventa dovada a deschiderilor oferite de psihanaliza atunci cand, hotarand sa-si puna dogmele in paranteza, strabate teritoriile de dincoace si dincolo de ea. Franturi de teorie si cazuri din practica psihanalitica sunt convocate, alaturi de personaje de roman, de confesiuni si cugetari de scriitor, pentru a depune marturie despre iubirea autorului pentru pacientul sau – omul. Rand pe rand, Visul (si atractia lui), Transferul (cu stranietatea lui) si Cuvantul (cu nelinistea ce-l insoteste) sunt astfel explorate in dimensiunea lor eterna, adanc omeneasca, generatoare de suferinta si bucurie deopotriva.traducere de Monica Parvu
Despre J. B. Pontalis
J.B. Pontalis este romancier si psihanalist, director al Nouvelle Revue de psychanalyse si coordonator al colectiei «Connaissance de l'inconscient» a editurii Gallimard.
Alte Detalii

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact