Închide Close
Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai

Editura Humanitas

Nikolai Nosov, Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai

Te-ai intrebat vreodata ce citeau parintii tai, cand erau de varsta ta?

Te-ai putea minuna daca ai deschide acele carti. Deloc demodate, ele sunt pline de mister si de fantezie, asteptand ca si tu sa le deschizi si sa le patrunzi vraja. Si asteapta de atata timp sa iti vorbeasca, incat ar fi pacat sa nu le bagi in seama. Deschide una doar, la intamplare, si vei vedea ca nu le vei mai lasa din mana.

Despre Nikolai Nosov

NIKOLAI NOSOV (1908-1976) a urmat cursurile Institutului de Artă din Kiev, apoi pe cele ale Institutului de Cinematografie din Moscova. Între 1932 şi 1951 a lucrat ca producător de filme de animaţie şi educative. După debutul literar, în 1938, a scris numeroase povestiri pentru copii şi adolescenţi, publicate mai întâi în reviste, apoi în volum. Cel mai îndrăgit dintre eroii săi este fără îndoială Habarnam, protagonistul unei trilogii – Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi, 1953-1954; Habarnam în Oraşul Soarelui, 1958; Habarnam pe Lună, 1964-1965 – care în ultimele patru decenii nu a lipsit nici o clipă din rafturile librăriilor.

Alte Detalii

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact