Închide Close
Camara diavolului

Editura Humanitas

Jim Crace, Camara diavolului

Din categoriile literatură

În colecția Raftul întâi

Exista romancieri care nu-si compun cartile din capitole, ci din portii. Mexicul s-a lasat deja servit la masa prozei de Laura Esquivel. Acum e randul Angliei sa propuna un nume nou pentru galeria bucatariei epice. Jim Crace scrie un roman compus din saizeci si patru de capitole aromate, aburinde si provocatoare. Cu ingrediente bine dozate, el face din Camara diavolului un labirint de ghicitori, fabule, fantezii, drame si comedii moderne. Englezul e surprinzator la fiecare fraza si stie ca a scris o carte usor de citit, dar greu de clasificat. O metafora in care painea si carnea nu sunt vehicule ale placerii, ci agenti ai meditatiilor despre moarte si pacat. O serie de parabole despre sensul mesei si al ceremonialului din jurul ei. Un afis colorat, prin care firma de catering romanesc Jim Crace anunta multe alte bunatati. traducere de Elena Ciocoiu
Despre Jim Crace
Jim Crace s-a nascut in 1946 la Brocket Hall, Hertfordshire (Marea Britanie). Dupa absolvirea studiilor de literatura engleza, s-a angajat in Voluntary Service Overseas si a lucrat in Sudan si Botswana, concepand mai ales programe educative de televiziune, in calitate de membru al Tinerilor Socialisti, a participat la diverse campanii in favoarea dezarmarii nucleare si a decolonizarii. Dupa intoarcerea in tara, incepand din 1974, a publicat diverse povestiri si a scris piese radiofonice, colaborand ca jurnalist liber-profesionist la The Telegraph. Anul 1986 reprezinta momentul consacrarii sale, cand a obtinut Whitbread First Novei of the Year Award pentru romanul Continent. Au urmat The Gift of Stones (1988), Arcadia (1992), Signals of Distress (1994, premiat cu Royal Society of Literature's Winifred Holtby Memorial Prize), The Slow Digestions of the Night (1995). In 1997 a publicat romanul Quarantine, care a fost nominalizat pentru Booker Prize si i-a adus Whitbread Novel of the Year Award. Being Dead (1999), nominalizat in anul aparitiei sale pentru Whitbread Novel of the Year Award, a castigat in 2000 US National Books Critics Circle Fiction Award. Seria romanelor a continuat cu The Devil's Larder (2001), Six (2003) si The Pest House. Jim Crace a primit de asemenea E.M. Forster Award, Guardian Fiction Prize si GAP International Prize of Literature, iar cartile lui au fost traduse in peste douazeci de limbi.
Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Camara diavolului
 • An apariție: 2005
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 188
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 973-50-0942-0
 • ISBN-10: 973-50-0942-0
 • Colecție: Raftul întâi
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Jim Crace

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact