Închide Close
Ce-i cu inima mea, doctore?

Editura Humanitas

Mircea Cinteza, Ce-i cu inima mea, doctore?

Din categoriile medicină, carte practică

În colecția Humanitas practic

Ce-i cu inima mea, doctore? Cel care da raspunsuri, cel care explica pe intelesul oricui cum stau lucrurile in acest domeniu delicat este profesorul Mircea Cinteza, unul dintre cei mai mari specialisti in boli cardiovasculare pe care-i avem astazi, devenit in 2004 ministrul sanatatii. Cartea se adreseaza celor care nu stiu – sau stiu, dar au uitat. Celor bolnavi, in primul rand. Sau celor cu o mama ori un tata bolnavi. Sau celor sanatosi care stiu ca vor imbatrani si ca batranetea nu vine de obicei singura. Ea vine incet, cu blandete, insa insotitoarea ei, boala, vine abrupt, ca furtuna. E bine sa recunosti semnele furtunii. E bine ca furtuna sa te prinda la adapost. Cartea profesorului Mircea Cinteza arata cum se naste furtuna. si de ce se naste ea. Cartea explica, asadar, cum bate inima cand e tanara. Cand n-are dusmani si tresalta alaturi de Cupidon. Problema este ca lui Cupidon i se alatura cu timpul altii si altii – prieteni, si mai ales neprieteni. Hipertensiunea. Colesterolul. Fumatul. Diabetul. Bolile supapelor inimii. Bolile arterelor inimii. Bolile muschiului cardiac. S-ar putea ca cititorii acestei carti sa gaseasca o cale care sa ocoleasca furtuna. Sau un adapost impotriva ei. Sau chiar modalitati de a o infrunta si invinge. Pentru ca, spun cercetatorii, organismul uman este in mod natural programat sa traiasca 100 de ani sau mai mult. Ce se intampla dincolo de aceasta programare naturala depinde in mare masura de noi.
Despre Mircea Cinteza
Dr Mircea Cinteza (n. 1950, Bucuresti) ingrijeste de 30 de ani bolnavi cardiaci si lucreaza de 25 de ani in reanimarea cardiaca a Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti. Este seful Clinicii Medicale III si al unitatii de terapie intensiva din acelasi spital, profesor universitar, membru al unor prestigioase societati stiintifice internationale. Are o impresionanta activitate de cercetare stiintifica, recunoscuta in tara si in strainatate; multe din lucrarile sale au introdus in premiera noi metode de diagnostic si de tratament. Detine Premiul National „V. Babes“ al Academiei Romane. A avut contributii semnificative la proiecte de management sanitar si functii publice importante – presedinte al Colegiului Medicilor din Romania, vicepresedinte al Societatii Romane de Cardiologie, functii in Partidul National Liberal –, iar din 2004 este decanul Facultatii de Medicina a Universitatii „Carol Davila“ din Bucuresti si ministrul Sanatatii.
Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Ce-i cu inima mea, doctore?
 • An apariție: 2005
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 240
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 973-50-0928-5
 • ISBN-10: 973-50-0928-5
 • Colecție: Humanitas practic
 • Domeniu: medicină, carte practică
 • Autor: Mircea Cinteza

Noi apariții

Author Spotlight

Ioana Pârvulescu

pagina autorului

IOANA PÂRVULESCU predă literatură română modernă la Facultatea de Litere din Bucureşti. A fost timp de 18 ani redactor la România literară, unde a scris săptămânal. La Editura Humanitas a iniţiat şi coordonat colecţia „Cartea de pe noptieră“. În 2013 a obţinut Premiul Uniunii Europene pentru literatură.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact