Închide Close

Editura Humanitas

Thomas E. Ricks, Churchill și Orwell

Lupta pentru libertate

Din categoriile istorie

În colecția Istorie

Traducere de Doina Lică

 

„Cartea cucerește prin bogăția de informații și corelații, punând într-o nouă lumină două personaje de altfel bine cunoscute  – iar, prin intermediul lor, chiar vremurile în care trăim.“ — New Statesman

 

„O excelentă ilustrare a perseverenței cu care Churchill și Orwell s-au opus, moral și politic, autoritarismului... Un îndemn la curaj pentru contemporanii noștri.“ — Publishers Weekly

 

Acum, când adevărul și libertatea sunt din ce în ce mai amenințate, integritatea de care au dat dovadă Churchill și Orwell devine cu atât mai demnă de urmat. Exponenți ai spiritului britanic, vizionari și entuziaști, ei au luptat pentru libertatea individului și pentru democrație, punându-și amprenta pentru totdeauna asupra culturii noastre și a felului în care este înțeleasă viața cetății.

Thomas E. Ricks, laureat al Premiului Pulitzer, ne demonstrează că valoarea de simbol a celor doi oameni extraordinari rămâne la fel de importantă astăzi ca și odinioară. Churchill și Orwell au avut opinii politice divergente, dar ambii au ridicat libertatea la rangul suprem. Și totuși, la sfârșitul anilor ’30, nu mulți le împărtășeau convingerile: democrația avea prea puțini susținători, iar pretutindeni în lume fascismul și comunismul cucereau tot mai mult teren.

Churchill și Orwell au fost vocile necesare ale epocii lor, înfruntându-i cu îndrăzneală pe dușmanii libertății și împotrivindu-se tuturor formelor de guvernământ care neagă drepturile fundamentale ale omului. Lui Churchill i se datorează în mare măsură prăbușirea lui Hitler, iar modul în care Orwell a criticat autoritarismul în 1984 și Ferma animalelor a stabilit mizele Războiului Rece și are ecou până în zilele noastre.

Despre Thomas E. Ricks

THOMAS E. RICKS (n. 1955) este dublu laureat al Premiului Pulitzer. Este ziarist, scriitor și consilier pe probleme de securitate națională la New America Foundation, unde participă la proiectul „Future of War”. A lucrat la Center for a New American Security și publică în revista Foreign Policy, pentru care ține blogul The Best Defense. A relatat despre acțiunile militare americane în Somalia, Haiti, Coreea, Bosnia, Kosovo, Macedonia, Kuweit, Turcia, Afganistan și Irak. A publicat cărți de istorie militară a Statelor Unite. Cea mai recentă carte a sa, despre Churchill și Orwell, este bestseller New York Times.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Churchill și Orwell
 • Subtitlu: Lupta pentru libertate
 • An apariție: 2023
 • Ediție: I
 • Pagini: 336
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-7514-9
 • Colecție: Istorie
 • Domeniu: istorie
 • Autor: Thomas E. Ricks
 • Traducere: Doina Lică

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact