Închide Close

Editura Humanitas

Beatrice Mahler, Comunicarea medic–pacient în cuvinte și dincolo de ele

Din categoriile medicină

În colecția în afara colecţiilor

Cum ar trebui să se poarte și să vorbească un medic pentru ca pacientul să nu vină la el cu teamă? Cum comunici, ca medic, pe înțelesul pacientului? Cum îi comunici unui pacient un diagnostic cumplit precum cancerul?

Cu o experiență medicală de 25 de ani, dr. Beatrice Mahler oferă răspunsuri simple, cu exemple, la aceste întrebări și la multe altele. În partea a doua a cărții, câteva personalități din diverse domenii răspund întrebărilor autoarei, explicând ce ar trebui să facă medicii din România ca să comunice mai bine, în beneficiul pacienților, dar și pentru ca publicul să fie mai bine informat și să dobândească o mai bună educație medicală.

Acest volum se adresează deopotrivă corpului medical și pacienților, jurnaliștilor și specialiștilor din mediul academic, cu convingerea că o mai bună comunicare între medici și pacienți, între medici și presă și, de asemenea, o mai bună comunicare cu marele public pot duce la rezultate mai bune în medicină, în beneficiul celor suferinzi, și la mai multă coeziune – la mai multă încredere reciprocă în societate.

 

„Arta de a comunica se învață, și avem obligația să o perfecționăm zi de zi. Scopul final este să facem din pacient un partener pe termen lung. Relația medic–pacient ar trebui să fie bazată pe încredere, sinceritate și transparență, întărite de profesionalism și responsabilitate din partea medicului față de pacient. Informarea corectă și comunicarea cu pacientul cu privire la boala sa, la posibilitățile terapeutice și evoluția probabilă se traduc prin gradul crescut de aderență a pacientului la planul de tratament propus, care, așa cum știm, cuprinde de cele mai multe ori schimbarea comportamentului și stilului de viață. Nevoia de a dezvolta comunicarea în sănătate trebuie să fie parte integrantă a sistemului de sănătate.“ — BEATRICE MAHLER

Despre Beatrice Mahler

BEATRICE MAHLER este medic primar pneumolog, șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ din București, doctor în științe medicale, cu preocupări în sfera tuberculozei, a impactului poluării asupra aparatului respirator, a recuperării respiratorii și, nu în ultimul rând, a comunicării medicale. Din 2018, este managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“ din București.

 

Fotografia autoarei © Octav Ganea

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Comunicarea medic–pacient în cuvinte și dincolo de ele
  • An apariție: 2023
  • Ediție: I
  • Pagini: 232
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 978-973-50-8209-3
  • Colecție: în afara colecţiilor
  • Domeniu: medicină
  • Autor: Beatrice Mahler

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact