Închide Close
Consilier de taina al Puterii

Editura Humanitas

Contele Alexandre de Marenches, Christine Ockrent, Consilier de taina al Puterii

Doi impecabili profesionisti, o celebra ziarista si o legendara figura a Serviciului de Informatii francez, stau de vorba cu un glob pamantesc in fata. A luat astfel nastere o carte pasionanta prin reflectiile si dezvaluirile personajului care a rezistat mai bine de un deceniu in fruntea serviciilor secrete franceze. O carte care propune un mod de a privi lumea cu luciditate si cu umor... O lectie pentru profesionistii tuturor serviciilor secrete! traducere de Alida Burada
Despre Contele Alexandre de Marenches
Inrolat la 18 ani intr-un regiment de cavalerie. Lupta in Rezistenta, trece granita in Spania si este internat intr-un lagar. Apoi, in Africa de Nord, se alatura Regimentului 2 de spahii. Participa la luptele impotriva vestitului Afrika Korps in Maroc. Trece la Biroul Doi al Marelui Stat-major in de la Alger. Face campania din Italia si este ranit. Ajunge aghiotantul generalului Juin, care il readuce in Franta. Asigura legatura dintre Juin, de Gaulle si Eisenhower. In 1946 refuza sa-si prezinte candidatura ca deputat, cum ii propusese de Gaulle, si se intoarce acasa. Repune in ordine afacerile familiei si lucreaza in industrie pana in 1970. In acelasi timp, efectueaza frecvente stagii ca ofiter de rezerva si indeplineste numeroase misiuni in Orientul Mijlociu, Orientul Apropiat si Extremul Orient. Urmeaza, de asemenea, Institutul de Inalte Studii al Apararii Nationale. In 1970, este chemat de Pompidou in fruntea Serviciului de Documentare Externa si Contraspionaj (SDECE), unde ramane pana in 1981. Mare ofiter al Legiunii de Onoare si unul din foarte putinii straini decorati de regina Angliei cu Ordinul Imperiului Britanic.
Despre Christine Ockrent
Licentiata a Institutului de Studii Politice din Paris, Christine Ockrent si-a inceput cariera jurnalistica la posturile de televiziune americane NBC News si CBS News. In prezent produce si prezinta «France Europe Express», emisiune de dezbateri politice la France 3. Este Cavaler al Legiunii de Onoare si membru al consiliului de administratie al organizatiei Reporters sans frontieres. A scris mai multe carti care s-au bucurat de succes: Dans le secret des princes (1986), Duel (1988), Les uns et les autres (1993), Portraits d'ici et d'ailleurs (1994), La memoire du coeur (1997), L'Europe racontee a mon fils (1999), La double vie d'Hillary Clinton (2001).
Alte Detalii

Noi apariții

Author Spotlight

Oliver Sacks

pagina autorului

OLIVER SACKS (9 iulie 1933 – 30 august 2015) s-a născut la Londra, într-o familie de medici, şi a studiat medicina la Queen's College, Oxford. La începutul anilor '60 s-a stabilit în Statele Unite, la San Francisco. Din 1965 a locuit la New York, unde a fost profesor de neurologie la Albert Einstein College of Medicine. Preocuparea sa constantă a fost lucrul cu pacienţii suferind de boli neurologice pentru a-i ajuta sa trăiască în condiţii cât mai apropiate de normalitate.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact