Închide Close
De ce sa traim si alte intrebari despre Dumnezeu

Editura Humanitas

Andre Frossard, De ce sa traim si alte intrebari despre Dumnezeu

În colecția în afara colecţiilor

Andre Frossard, „omul care 1-a vazut pe Dumnezeu“,dupa cum povesteste el insusi intr-o carte devenita celebra, Dumnezeu exista, eu l-am intalnit, raspunde in acest volum la mai bine de doua mii de intrebari, adresate lui de elevi din ultima clasa de liceu. Intrebarile lor sunt si intrebarile noastre, pe care fiecare si le pune, fie el credincios sau nu. Sunt intrebari eterne care privesc sensul vietii si al mortii, credinta in Dumnezeu, existenta lui Dumnezeu, dar si intrebari mai pragmatice, legate insa si ele de credinta si Biserica, ce incearca sa descifreze daca exista vreo compatibilitate intre stiinta si credinta, de ce Biserica intervine in viata omului, de ce Dumnezeu nu se arata, de ce exista suferinta. La toate aceste intrebari si la multe altele, Andre Frossard nu da numai raspunsuri personale. El discuta mai intai argumentele traditionale, cele invocate de adversarii credintei si cele ale Bisericii. Raspunsul lui, incitant, neasteptat, adesea plin de umor, formulat in cuvinte simple, surprinde si indeamna la reflectie. Este raspunsul unui credincios – profund dar nonconformist – care, datorita revelatiei, a inteles ca numai iubirea generoasa, iubirea de Dumnezeu si intru Dumnezeu, ne poate salva de nelinistile si suferintele noastre.Traducere din franceza de Irina Eliade
Despre Andre Frossard
Andre Frossard s-a nascut in 1915 la Colombier-Chatelot (Franta). Dupa terminarea liceului a studiat artele decorative, dar in 1935 s-a convertit la catolicism. Incorporat in marina in 1936, a fost mobilizat, cu scurte intreruperi, pana in februarie 1941. A intrat apoi in Rezistenta, iar in 1943 a fost arestat si inchis in „Baraca evreilor“ din fortul Montluc, numarandu-se printre cei sapte detinuti salvati dintr-un total de 70. S-a inrolat din nou in marina, ramanand in serviciul activ pana in decembrie 1945. A fost decorat cu Legiunea de Onoare. Dupa razboi a fost redactor-sef al revistei Temps present, apoi – succesiv sau simultan – redactor-sef al periodicelor L'Aurore, Nouveau Candide, cronicar la Point si R.T.L., editorialist la Paris-Match s.a. Pana in 1990 scrisese nu mai putin de 15 000 de articole si 20 de carti – majoritatea de inspiratie religioasa. In 1987 a fost ales membru al Academiei Franceze. A incetat din viata in 1995.
Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: De ce sa traim si alte intrebari despre Dumnezeu
  • An apariție: 2006
  • Ediție: Editia a II-a
  • Pagini: 172
  • Format: 13X20 cm
  • ISBN: 973-50-1242-1
  • ISBN-10: 973-50-1242-1
  • Colecție: în afara colecţiilor
  • Autor: Andre Frossard

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact