Închide Close

Editura Humanitas

Reinhold Messner, Dincolo de limită

O autobiografie în dialog cu Thomas Hüetlin

Traducere de Eugen Popa

 

„Lumea era doar cât valea noastră. Oamenii urcau până la păşunile alpine, să aducă fân. Mai departe de atât nu mergeau.“

Reinhold Messner a mers de la bun început mai departe decât ceilalţi. La 20 de ani se număra printre cei mai buni alpiniști din Europa. E considerat astãzi ultimul mare explorator al timpurilor noastre. Ce anume îi dă aripi acestui om care învinge în tot ce-și propune să facă? De unde găsește mereu puterea de a se redescoperi? În această carte, Reinhold Messner vorbeşte despre ținuturile natale din Tirolul de Sud, despre familia sa, despre prietenie şi egoism, despre eşec şi despre instinctul lui de a face întotdeauna ce e corect.

 

Reinhold Messner este primul alpinist care a urcat pe toți cei 14 optmiari, cu echipament minimal și fără mască de oxigen. A traversat pe jos Antarctica și Groenlanda, Tibetul și deșerturile Gobi și Taklamakan. A atins primul vârf montan la vârsta de 5 ani. Primul alpinist care a urcat singur pe Everest. În prima lui expediție pe un optmiar, Nanga Parbat, și-a pierdut fratele. I-au fost amputate 6 degete de la picioare ca urmare a degerăturilor. Este primul alpinist care a urcat cei mai înalți munți de pe toate cele șapte continente. Apare de nouă ori în Cartea Recordurilor.

Despre Reinhold Messner

REINHOLD MESSNER, născut în 1944 în Tirolul de Sud, într-o vale aflată astăzi pe teritoriul Italiei, este considerat cel mai mare alpinist al tuturor timpurilor. A urcat toţi cei paisprezece optmiari şi a traversat pe jos Antarctica şi Groenlanda, Tibetul şi deşerturile Gobi şi Taklamakan. Până în prezent, a dus la capăt peste o sută de ascensiuni și a uimit întreaga lume urcând singur și fără mască de oxigen pe Everest. A publicat peste 80 de cărți și articole despre expedițiile sale. A fost deputat în Parlamentul European, a întemeiat șase muzee dedicate munților și alpinismului, precum şi o fundaţie care sprijină oamenii de munte din întreaga lume. În 2018 a primit Premiul Prințesei Asturiei la categoria sport și apare de nouă ori în Cartea Recordurilor, categoria „Primii din lume“. Reinhold Messner a intrat în istorie nu doar datorită curajului și abilităților sale fizice uluitoare, ci și grație capacităților mentale de excepție, care reprezintă un factor decisiv al succesului său. Personalitate ieșită din comun, Messner a reușit să demonstreze că ceea ce toată lumea consideră drept imposibil nu este pentru el decât încă o luptă din care va ieși biruitor.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Dincolo de limită
 • Subtitlu: O autobiografie în dialog cu Thomas Hüetlin
 • An apariție: 2018
 • Ediție: I
 • Pagini: 232
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-6199-9
 • Colecție: Memorii/Jurnale/Biografii
 • Domeniu: memorialistică & diaristică
 • Autor: Reinhold Messner
 • Traducere: Eugen Popa

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact