Închide Close
Drept financiar

Editura Humanitas

Ioan Gliga, Drept financiar

Din categoriile drept & economie

În colecția Pro jure

Lucrarea profesorului loan Gliga trateaza sintetic cele mai importante materii ale dreptului financiar: bugetul public national (bugetul statului, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele locale) si procedura bugetara, reglementarea veniturilor bugetare (inclusiv problema principalelor impozite si taxe practicate in Romania) si procedura fiscala, organizarea si procedura controlului financiar. Cu o asemenea arie de cuprindere, cartea se adreseaza studentilor de la facultatile de drept, de stiinte economice si de administratie publica, precum si specialistilor – juristi, economisti sau manageri. Prima editie a aparut in 1994. Cea de fata este actualizata de editor cu prevederile legislatiei in vigoare.
Despre Ioan Gliga
In 1948 obtine diploma de licentiat in drept al Universitatii „Victor Babes“ din Cluj si isi incepe cariera universitara la Facultatea de Drept a aceleiasi universitati. Sustine in 1960, la Bucuresti, doctoratul in drept financiar, cu teza „Evolutia si rolul impozitelor pe veniturile populatiei“. Profesor titular de drept financiar (1970–1986), sef al catedrei de drept financiar, decan al Facultatii de Drept, director al Centrului de Stiinte Sociale de pe linga Universitatea „Babes-Bolyai“. Dascal si cercetator, profesorul Ioan Gliga a imbogatit teoria dreptului cu teze si idei originale, dezvoltate in cele aproximativ 60 de studii publicate in reviste de specialitate din tara si strainatate, precum si in lucrari de referinta: cursuri litografiate de drept financiar si drept administrativ, manuale de drept financiar tiparite la Editura Didactica si Pedagogica in anii 1970, 1975, 1981. Pentru manualul Drept financiar (1975) i s-a acordat Premiul „Simion Barnutiu“ al Academiei Romane. Dupa restructurarea moderna a finantelor publice din Romania prin Legea finantelor publice nr. 10/1991, modificata partial si completata prin Legea nr. 73/1996, a elaborat si publicat manualele didactice universitare: Dreptul finantelor publice, Editura Didactica si Pedagogica S.A., Bucuresti, 1992; Drept financiar public, Editura All, Bucuresti, 1994; Drept financiar, Editura Argonaut, Cluj-Napoca, 1996.
Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Drept financiar
 • An apariție: 1998
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 424
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 973-28-0901-9
 • ISBN-10: 973-28-0901-9
 • Colecție: Pro jure
 • Domeniu: drept & economie
 • Autor: Ioan Gliga

Noi apariții

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact