Închide Close
Economia politica

Editura Humanitas

Gilbert Abraham-Frois, Economia politica

Din categoriile drept & economie

În colecția Seria Economie

Pentru studentii si specialistii in economie reapare – intr-o editie romaneasca ce preia adaugirile celei de a V-a editii franceze – un instrument de studiu nu numai necesar, dar si de foarte buna calitate: temeinic, sistematic, scris intr-o limba vie si inteligibila. Cititorul va gasi in lucrarea lui Abraham-Frois problemele fundamentale ale practicii economice: formarea preturilor pe diferite tipuri de piete este aprofundata in cazurile de concurenta imperfecta (monopol, oligopol, concurenta monopolista, firme multinationale) iar in analiza este integrata teoria jocului; sunt de asemenea precizate relatiile dintre modurile de organizare si piete; prin prisma macroeconomiei devine mai clara teoria keynesista despre somaj si utilizarea fortei de munca; despre stagflatie autorul trateaza in contextul noilor conditii in care au loc productia si repartizarea venitului iar studiul noilor dificultati cu care sunt confruntate economiile contemporane ii permite sa explice coexistenta somajului si a inflatiei; realitatea economica este surprinsa in cadrul contabilitatii nationale, prezentata sintetic. Gilbert Abraham-Frois, profesor la Universitatea Paris X, isi sustine argumentatia teoretica printr-o documentatie impresionanta, prin nenumarate exemple clarificatoare si propune exercitii ce reproduc situatii tipice.traducere de Alana Sabac si Andrei Petrescu
Despre Gilbert Abraham-Frois
Fost student la Ecole des Hautes Etudes Comerciales si la Institut d'Etudes Politiques, licentiat in stiinte economice, Abraham-Frois este profesor la Universitatea Paris X unde conduce teme de cercetare in domeniul economiei matematice si al macroeconomiei aplicate si tine un curs magistral intitulat „Modelisation appliquee“. Carti: Problematique de la croisance Elements de dynamique economique Theorie de la valeur, des prix et de l'accumulation Rentes, rarete, surprofits L'economie classique: nouvelles perspectives Prix, profits et rythmes d'accumulation s.a.
Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Economia politica
 • An apariție: 1994
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 528
 • Format: 17x25 cm
 • ISBN: 973-28-0425-4
 • ISBN-10: 973-28-0425-4
 • Colecție: Seria Economie
 • Domeniu: drept & economie
 • Autor: Gilbert Abraham-Frois

Noi apariții

Author Spotlight

Ioana Pârvulescu

pagina autorului

IOANA PÂRVULESCU predă literatură română modernă la Facultatea de Litere din Bucureşti. A fost timp de 18 ani redactor la România literară, unde a scris săptămânal. La Editura Humanitas a iniţiat şi coordonat colecţia „Cartea de pe noptieră“. În 2013 a obţinut Premiul Uniunii Europene pentru literatură.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact