Închide Close

Editura Humanitas

Cristian Ghinea, Eu votez DNA!

De ce merită să apărăm instituţiile anticorupţie

În colecția Portrete în dialog

Ca orice subiect delicat, corupţia şi lupta împotriva ei declanşează un evantai de reacţii în spaţiul public: manipulări, scenarii, zvonuri, mituri de un an sau de un deceniu. La rândul lor, instituţiile anticorupţie sunt supuse unui regim din care nu lipsesc acuzaţiile de agendă politică, revanşă sau linşaj juridic. În tot acest concert de foşnete, strigăte, istericale, pressing mediatic şi şantaj, Cristian Ghinea pune în joc argumente şi documente. Interviurile lui cu oameni care lucrează în instituţiile anticorupţie, dar şi cu observatori neutri ai fenomenului, fac lumină într-un spaţiu închiriat prea des suspiciunilor şi prezumţiilor.

Cristian Ghinea şi interlocutorii lui (Lucian Papici, Nistor Călin, Daniel Morar, Horia Georgescu, Cristi Danileţ, Laura Ştefan) discută despre reţelele de complici şi despre mecanismele intime ale corupţiei. În acelaşi timp, ei salută rolul pe care-l joacă instituţiile anticorupţie din România şi organismele europene, văzând în ele antidotul împotriva unei boli de sistem, a cărei tratare a întârziat nepermis.

Despre Cristian Ghinea

CRISTIAN GHINEA a lucrat și scris 15 ani la Dilema (veche), a făcut un master în politici europene la London School of Economics, având o bursă câștigată de la guvernul britanic, cu promisiunea că va organiza un think tank românesc dedicat Uniunii Europene. Când a revenit, a pus pe picioare Centrul Român de Politici Europene. În 2012, a publicat la Humanitas cartea Eu votez DNA: De ce merită să apărăm instituțiile anti‑corupție. În noiembrie 2015 a devenit consilier de stat și în martie 2016 ministru al fondurilor europene pentru șase luni. Apoi a fost deputat USR, europarlamentar și din nou ministru pentru opt luni. A coordonat și negociat Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În prezent, este coordonator de politici publice al USR.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Eu votez DNA!
  • Subtitlu: De ce merită să apărăm instituţiile anticorupţie
  • An apariție: 2012
  • Ediție: I
  • Pagini: 212
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 978-973-50-3736-9
  • Colecție: Portrete în dialog
  • Autor: Cristian Ghinea

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact