Închide Close
Hitler, Regele Carol si Maresalul Antonescu

Editura Humanitas

Andreas Hillgruber, Hitler, Regele Carol si Maresalul Antonescu

Din categoriile istorie

În colecția Istorie

In limbajul rece al documentelor inedite de arhiva, care au alcatuit baza informatiei sale, Andreas Hillgruber reconstituie faptele fierbinti ale celei mai controversate perioade din istoria contemporana a Romaniei: anii 1938–1944. Si o face dintr-o perspectiva strict limitata la problema relatiilor romano-germane. Numai ca – si aici se arata adevarata calitate a istoricului german – in acest decupaj se vede parca intreaga epoca, ai carei „actori“, protagonisti sau figuranti, prinsi in plasa evenimentelor, incearca sa le influenteze cursul fara a reusi intotdeauna sa stapaneasca si consecintele propriilor actiuni. Dainuirea multora din aceste consecinte pana in zilele noastre, face ca actualitatea cartii de istorie a lui Hillgruber sa fie cu atat mai stringenta.traducere de Stellian Neagoe
Despre Andreas Hillgruber
Prodigiosul istoric german Andreas Hillgruber s-a nascut in 1925 la Angerburg, in Prusia Orientala. In 1943 a fost recrutat pentru satisfacerea stagiului militar, intr-o unitate de transmisiuni. A urmat, apoi, prizonieratul in Alsacia, in perioada 1945–1948. A studiat istoria, filologia si pedagogia la Universitatea din Gottingen, absolvind cursurile in 1953, dupa un examen de stat sustinut cu stralucire. In 1954–1962 a fost profesor secundar la liceul „Elisabeth“ din Marburg. In anul 1965 si-a sustinut docenta in istorie moderna si contemporana la Facultatea de Filozofie a Universitatii Philipps din Marburg. Trei ani dupa aceea a fost solicitat ca profesor la Catedra de istorie moderna si contemporana din cadrul Universitatii Albert-Ludwig de la Freiburg. Aici a condus – concomitent, pana in 1969 – si Departamentul de cercetare in domeniul istoriei militare. In 1972 a fost chemat ca profesor definitiv la Catedra de istorie moderna si contempotana de la Universitatea din Koln, unde a functionat atat ca dascal, pretuit de studenti si doctoranzi, cat si ca cercetator stiintific laborios si temeinic, pana la moarte, survenita in 1989.
Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Hitler, Regele Carol si Maresalul Antonescu
 • An apariție: 1994
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 432
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 973-28-0442-4
 • ISBN-10: 973-28-0442-4
 • Colecție: Istorie
 • Domeniu: istorie
 • Autor: Andreas Hillgruber

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact