Închide Close

Editura Humanitas

Philipp Dettmer, Imun

O călătorie în profunzimea sistemului care ne ține în viață

Din categoriile ştiinţă

În colecția Ştiinţă

Traducere de Alexandru Babeș

Ilustraţii de Philip Laibacher

 

„Cartea lui Dettmer este o lectură esențială.“ — Library Journal

 

În ultimii trei ani, ca urmare a COVID-19, s-a vorbit mai mult ca niciodată despre sistemul imunitar. Din păcate, discuția nu s-a bazat întotdeauna pe informații științifice, luate din surse de încredere. Dezinfor­marea nu a făcut ravagii doar în timpul pandemiei. Indiferent că vorbim despre coronavirus, boli auto­imune sau cancer, teoriile bizare despre leacuri miraculoase și vindecări de pe o zi pe alta circulă în voie, prinzând în mreje o mulțime de oameni.

Imun: O călătorie în profunzimea sistemului care ne ține în viață este un demers exemplar de informare corectă a publicului larg cu privire la funcționarea sistemului imunitar – unul dintre cele mai complexe și mai fascinante din lumea vie –, în speranța că o mai bună înțelegere a proceselor imune ne va ajuta să ne protejăm de informațiile false și ne va încuraja să avem grijă de noi.

Despre Philipp Dettmer

PHILIPP DETTMER este fondatorul popularului canal de Youtube Kurzgesagt – In a Nutshell, care are peste paisprezece milioane de abonaţi și un miliard de vizionări. Este scriitor și absolvent al prestigioasei Universități de Științe Aplicate din München, unde a studiat istoria şi design‑ul informaţiei. Dettmer a lansat platforma Kurzgesagt, cu scopul de a explica publicului larg idei complicate într‑o manieră simplă și distractivă, folosindu‑se de o perspectivă holistă. Imun: O călătorie în profunzimea sistemului care ne ține în viață este inspirată atât de pandemia COVID‑19, cât și de lupta sa împotriva cancerului, care l‑au făcut să înțeleagă cât de necesară este informarea corectă a publicului despre sistemul imunitar. Cartea s‑a bucurat de succes internațional și a fost tradusă în mai multe limbi.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Imun
 • Subtitlu: O călătorie în profunzimea sistemului care ne ține în viață
 • An apariție: 2023
 • Ediție: I
 • Pagini: 392
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-8117-1
 • Colecție: Ştiinţă
 • Domeniu: ştiinţă
 • Autor: Philipp Dettmer

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact