Închide Close

Editura Humanitas

John Valentis, Mary Valentis, Inteligenta romantica

Cum să fii în dragoste la fel de isteţ ca-n viaţă

Din categoriile carte practică

În colecția Practic

Inteligenţa ascuţită poate prezice cu ce viteză vei rezolva problemele de matematică sau ce şanse ai să cucereşti un premiu Nobel, însă, în afara vieţii profesionale, nu îţi garantează nici succesul, nici fericirea, nici împlinirea. În plan personal şi social, inteligenţa nu presupune să posezi doar un IQ ridicat. Indicatorul corect de evaluare a sorţilor de izbândă este EQ-ul – coeficientul emoţional –, o masură a profunzimii şi abilităţilor afective.

Fundamentată pe teoriile psihologului Daniel Goleman şi pe revoluţionara sa lucrare Inteligenţa emoţională, cartea de faţă restrânge sfera de interes la nivelul relaţiilor de cuplu, lansând totodata sintagma „inteligenţa romantică“ – generatoare a unei serii de atitudini şi de comportamente ce facilitează întemeierea unor astfel de relaţii. Ea vă învaţă cum sa conştientizaţi atât propriile stări afective, cât şi pe cele ale partenerului/partenerei şi să trataţi cu tact orice manifestare nocivă, fie că e izvorâtă din gelozie, din dorinţa de a deţine controlul sau dintr-un spirit înnăscut de competitivitate. Aplicând în practică învăţăturile autorilor, veţi ajunge să stăpâniţi arta de a putea consolida în timp orice tip de relaţie amoroasă. „Dacă această carte ar fi citită de mai mulţi oameni, rata divorţurilor ar scădea semnificativ“, spune dr. Lloyd Glauberman, psiholog, preşedinte al Psycho-Technology.

Despre John Valentis

JOHN VALENTIS, doctor în psihologie, lucrează din 1975 în domeniul sănătăţii mintale. Are un cabinet de hipnoză clinică şi psihoterapie şi este specializat în stimularea motivaţiei, relaţii de cuplu şi psihologia sănătăţii. Gazdă a unui program radiofonic al postului WALE, The Dr. John Valentis Show, a fost invitat frecvent la televiziunea locală şi cea naţională. Ţine seminarii de iniţiere în diverse subiecte legate de sănătatea mentală, dar şi de perfecţionare, pentru medicii şi cadrele din acest domeniu.

Despre Mary Valentis

MARY VALENTIS, doctor în litere, predă literatură, cultură populară şi teorie literară la State University of New York. Şi-a început cariera ca reporter şi editorialist la Hearst Newspapers, după ce a absolvit cu rezultate excelente Connecticut College. Coautoare a cărţilor Brave New You: 12 Dynamic Strategies for Saying What You Want and Being Who You Are, TechKnowledgies: New Imaginaries in the Humanities, Arts, and TechnoSciences şi Female Rage: Unlocking Its Secrets, Claiming Its Power; a publicat, de asemenea, numeroase articole în reviste ca New Woman, precum şi în diverse periodice universitare. Susţine numeroase conferinţe, atât în America, cât şi în Europa. Cursurile, prelegerile şi atelierele pe care le organizează vizează probleme feminine, iubirea romantică şi cultura populară.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Inteligenţa romantică
 • Subtitlu: Cum să fii în dragoste la fel de isteţ ca-n viaţă
 • An apariție: 2010
 • Ediție: I
 • Pagini: 232
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-2507-6
 • Colecție: Practic
 • Domeniu: carte practică
 • Autor: Mary Valentis, John Valentis
 • Traducere: Dana Ligia Ilin

Noi apariții

Author Spotlight

Ioana Pârvulescu

pagina autorului

IOANA PÂRVULESCU predă literatură română modernă la Facultatea de Litere din Bucureşti. A fost timp de 18 ani redactor la România literară, unde a scris săptămânal. La Editura Humanitas a iniţiat şi coordonat colecţia „Cartea de pe noptieră“. În 2013 a obţinut Premiul Uniunii Europene pentru literatură.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact