Închide Close
Kitchen

Editura Humanitas

Banana Yoshimoto, Kitchen

Din categoriile literatură

În colecția Raftul întâi

Mikage este o tanara atipica, pentru care determinarile varstei imbraca forme bizare. Cand altor fete le plac parfumurile, florile exotice sau baietii romantici, ea se hraneste cu imagini domestice, decupate de obicei din bucatarii. Printre apropiati i se numara storcatorul de fructe, cutitul de paine si gresia pe care calca. Pana si la moartea bunicii sale Mikage se izoleaza langa frigider, gasind in zumzetul lui consolarile pe care nu pot sa i le ofere cei din jur. Lucrurile se schimba abia cand Yuichi, un coleg de facultate, incearca s-o smulga din depresie si-i propune sa se mute cu el si cu mama lui. Acceptand, Mikage nu stie ca instalarea intr-o noua locuinta va insemna o dubla indragostire: de Eriko, mama lui Yuichi, dar si de bucataria in care aceasta prezideaza sedinte culinare si crize de existenta. Destinul lui Mikage e la fel de incert ca miscarea celor alaturi de care isi duce zilele, in viata ei irump dezvaluiri spectaculoase si se iau revanse transante asupra anilor trecuti. Universul lui Mikage este unul al paradoxurilor stranii, al obsesiilor, al revenirilor si al unei inteleptiri anevoioase. Un univers aromat ca o bucatarie inaintea pranzului duminical.traducere de Irina Holca
Despre Banana Yoshimoto
Banana Yashimoto (pe numele adevarat Maiko Yoshimoto), fiica unui scriitor influent in Japonia anilor '50–'60, s-a nascut in 1964, la Tokio. Se pare ca prenumele pe care l-a ales ca pseudonim este un omagiu adus poetului Basho („banana“ in japoneza veche). La numai 23 de ani, cand termina facultatea, ii apare primul roman, Kitchen, care devine rapid un bestseller, primeste doua premii literare importante si este ecranizat, filmul bucurandu-se si el de mare succes. A mai scris Tugumi, de asemenea ecranizat si premiat, Utakata, Amurita, N.R, soparla, Cosul cu fructe etc., toate confirmand locul unic pe care il ocupa in literatura japoneza contemporana. Opera ei a fost publicata in peste douazeci de tari.
Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Kitchen
 • An apariție: 2004
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 148
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 973-50-0758-4
 • ISBN-10: 973-50-0758-4
 • Colecție: Raftul întâi
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Banana Yoshimoto

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact