Închide Close

Editura Humanitas

Cristi Danileț, Legea pe-nțelesul tinerilor

Manual practic de educație juridică și civică

În colecția în afara colecţiilor

„Am scris acest manual ca să aflaţi ce drepturi şi îndatoriri aveți, ce garanţii sunt prevăzute în lege şi mai ales cum sunteţi protejaţi de organele statului atunci când aveţi o problemă majoră. Poate că informaţiile din această carte vă vor ajuta pe unii dintre voi să luaţi decizia corectă în ceea ce vă priveşte. Şi, cine ştie, poate că unii dintre voi vă veţi simţi atraşi de acest domeniu, şi în viitor vom deveni colegi.Aşa că vă invit să lăsaţi deoparte Facebookul pentru câteva ore şi să intraţi în universul regulilor şi al legilor. Începem cu prima regulă: aveţi dreptul să vă ştiţi drepturile!“ (CRISTI DANILEȚ)

După ce a lucrat douăzeci de ani ca judecător specializat în cazurile de delincvență juvenilă și peste cinci ani ca instructor de educație juridică în zeci de școli și licee din țară, Cristi Danileț ne propune un îndrumar practic cu privire la reguli și legi, destinat îndeosebi celor care sunt în formare, dar și cititorilor de orice vârstă care vor să-și cunoască mai bine drepturile și obligațiile, precum și felul în care legea îi poate sancționa sau îi poate apăra. Lectura cărții de față este indispensabilă celor care vor să-și consolideze cultura juridică și civică,dar mai ales credința în atotputernicia legii – văzută ca aliat și pavăză a binelui și a noastră, a celor care vrem să fim de partea ei.

Despre Cristi Danileț

CRISTI DANILEȚ s-a născut în 1975 la Vatra Dornei. A obținut licența în drept în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași și titlul de doctor în științe juridice la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Este judecător începând cu anul 1998. Timp de doi ani a fost consilier al ministrului justiției, iar vreme de șase ani a ocupat funcția de membru ales în Consiliul Superior al Magistraturii. În prezent este formator la Institutul Național al Magistraturii în domeniul etică și deontologie judiciară. A publicat peste 40 de articole de specialitate și 14 cărți asupra justiției și anticorupției. Este membru fondator al asociației VeDemJust (Voci pentru Democrație și Justiție), prin intermediul căreia a dezvoltat proiectul EDUIURIS – o plaformă de promovare a educației juridice în școli și în licee. Cristi Danileț administrează site-ul www.educatiejuridica.ro, unde sunt postate materiale și filmări pentru lecțiile de educație juridică destinate elevilor, precum și pagina publică dedicată educației juridice www.facebook.com/Eduiuris.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Legea pe-nțelesul tinerilor
  • Subtitlu: Manual practic de educație juridică și civică
  • An apariție: 2017
  • Ediție: I
  • Pagini: 200
  • Format: 16,5x23,5 cm
  • ISBN: 978-973-50-5920-0
  • Colecție: în afara colecţiilor
  • Autor: Cristi Danileț

Noi apariții

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact