Închide Close
Lumea pierduta

Editura Humanitas

Emilia Patrascu-Buse, Lumea pierduta

Emilia Patrascu Buse, finantista de meserie, pensionara, este o debutanta absoluta. Scriitura ei are totusi siguranta, concizia, parfumul, iar uneori alintul unei rafinate cunoscatoare a tainelor prozei. Oricum, insa, cartea de fata trebuia sa vada lumina tiparului pentru acuitatea paroxistica a privirii cuiva care a vazut lucruri interzise, despre care stia, din chiar momentul cand le privea, ca nu trebuia sa le vada. Scene din deja „asa-zisa“ revolutie din decembrie 1989, tensiunea extraordinara a acelor momente, secvente neverosimile, vazute doar de protagonistii incercand sa-si salveze viata, constienti ca este probabil prea tarziu, lasandu-si retina sa inregistreze halucinata adevarul si indurerati ca semenii lor nu-l vor afla, poate, niciodata. Ceea ce povesteste aici autoarea este, desigur, o frantura din taina dusa in mormant de cei ucisi in Piata Universitatii. Urmeaza apoi, din secvente semnificative, o panorama a celor zece ani care au urmat acestui sacrificiu.
Despre Emilia Patrascu-Buse
S-a nascut in 1936. Absolventa a Liceului „Gheorghe Lazar“ din Bucuresti. A facut studii universitare la Academia de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Finante. A fost de-a lungul anilor economist, redactor la Gazeta Finantelor, redactor al Buletinului Informativ din Ministerul de Finante. A scris articole, reportaje, interviuri, anchete exclusiv in specialitatea principala, in publicatii de profil: Gazeta Finantelor, Revista Finante si Credit, Revista de Contabilitate. In prezent este pensionara si traieste in Bucuresti.
Alte Detalii

Noi apariții

Author Spotlight

Horia-Roman Patapievici

pagina autorului

HORIA-ROMAN PATAPIEVICI – născut la 18 martie 1957 (Bucureşti). Studii de fizică (1977–1981; diplomă de specializare 1982), cercetător ştiinţific (1986–1994), asistent universitar (1990–1994), director de studii (1994–1996), membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS, 2000–2005), preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR, 2005–2012).

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact