Editura Humanitas
Mara Comanescu, Manualul conservelor de casa
Aproape 450 de retete cele mai bune, cele mai sigure, cele mai simplu de facut adunate de pretutindeni si verificate de o gospodina cu experienta.
Muraturi in saramura sau în otet, aperitive, zacusca de toate felurile, salate, zarzavaturi pentru ciorbe, sosuri, ghiveciuri si alte mancaruri de legume, conserve de ciuperci, legume congelate si legume uscate, ba chiar pastrate in stare proaspata... Apoi, trecand la fructe, dulceturi, gemuri, serbeturi, compoturi, sucuri, siropuri si nectaruri, bauturi fermentate si distilate, lichioruri, fructe congelate si fructe uscate... Daca va luati in serios profesia de gospodina, aveti ce face incepand din primavara pana toamna tarziu. E mult de munca, de acord, dar avantajele sunt pe masura, iar Manualul, aparut acum intr-o noua editie, va ajuta sa deveniti mai eficiente.
Despre Mara Comanescu
S-a nascut si a copilarit in Ardeal, apoi a venit in Bucuresti, unde locuieste si azi impreuna cu sotul si cu fiul ei. A lucrat aproape 30 de ani ca inginera intr-un institut de proiectari. De gospodarie a inceput sa se ocupe relativ tarziu, la 37 de ani, de nevoie si din ambitie. Incetul cu incetul, retetele de bucatarie au inceput s-o pasioneze la fel de mult ca schemele de automatizare din viata ei profesionala. Din 1990, cand a iesit la pensie, se autospecializeaza fara preget in pregatirea conservelor de casa.
Alte Detalii
- Categorie: carte
- Titlu: Manualul conservelor de casa
- An apariție: 2005
- Ediție: Editia a II-a
- Pagini: 184
- Format: 13X20 cm
- ISBN: 973-50-1024-0
- ISBN-10: 973-50-1024-0
- Colecție: Humanitas practic
- Domeniu: carte practică
- Autor: Mara Comanescu