Închide Close

Editura Humanitas

Edward Behr, O America infricosatoare

Din categoriile alte domenii

În colecția Naţiuni/mentalităţi

De peste un secol si jumatate, America este pentru restul lumii intruchiparea ideii de democratie. Ce poate fi atunci „infricosator“ in aceasta tara construita anume pentru ca libertatile individului sa nu poata fi nicicand in suferinta? Nu cumva in chiar inima acestui sistem de libertati exista o nebunie la panda si un terorism subtil care scot la lumina schemele grotesti ale unei dictaturi intelectuale nebanuite? In paginile halucinante ale acestei carti, Edward Behr aduce dovezi ca exista, la sfarsitul veacului nostru, un chip al Americii nestiut sau trecut indeobste sub tacere: obsesia hartuirii sexuale, deviante absurde la care duce noul concept de political correctness, psihoterapiile la moda, dictatura minoritatilor rasiale, culturale si sexuale. Privind la semnele acestui cutremur al intregii societati americane, individul afla din nou ca nu e infailibil. Pentru cititorul roman care a traversat deja un cosmar al istoriei, prefigureaza oare aceasta America, cu angoasele si obsesiile ei, intalnirea cu viitorul lui apropiat?

traducere de Doina Jela Despois

Despre Edward Behr

Nascut la Paris, a urmat scoala si universitatea in Franta si Marea Britanie. Corespondent Reuter la Paris din 1951, transmite reportaje despre razboiul din Algeria pentru revista Time-Life, apoi devine redactor la Saturday Evening Post. Din 1965 este directorul biroului din Hong Kong al revistei americane Newsweek: scrie articole despre Revolutia culturala din China, razboiul din Vietnam, ofensiva din Laos. Evenimentele traite ca ziarist alcatuiesc materia unor carti precum The Algerian Problem, The Thirty Sixth Way, Anyone Here Been Raped and Speaks English?, Hirohito: Behind The Myth, The Last Emperor (romanul care a stat la baza filmului Ultimul imparat de Bernardo Bertolucci), Kiss the Hand You Cannot Bite (Saruta mana pe care n-o poti musca. Romanii si Ceausestii: investigatia unui blestem al istoriei, Humanitas, 1999). Cateva din cartile sale au fost adaptate pentru televiziune, inclusiv cea despre Ceausescu.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: O America infricosatoare
 • An apariție: 1999
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 328
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 973-50-0012-1
 • ISBN-10: 973-50-0012-1
 • Colecție: Naţiuni/mentalităţi
 • Domeniu: alte domenii
 • Autor: Edward Behr

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact