Închide Close

Editura Humanitas

Frank Martela, O viață minunată

Cum să găsim un sens al existenței

Din categoriile carte practică

În colecția Practic

Traducere de Doina Lică

 

„Ce dă sens vieții? Prea mulți se îndoiesc astăzi că viața lor contează. În această lucrare optimistă și înțeleaptă, Martela oferă sfaturi practice pentru ca fiecare dintre noi să găsească mai mult sens în viața sa.“ — EMILY ESFAHANI SMITH

 

De când există omenirea, medităm la sensul vieții și la scopul nostru în viață. Este oare fericirea un țel care trebuie urmărit? Ce înseamnă viața într-o societate laică? În aceste pagini, cercetătorul și filozoful Frank Martela oferă o perspectivă unică în încercarea de a afla ce anume conferă semnificație existenței noastre, de ce suntem nemulțumiți de prezent și de ce avem mereu dorința de a depăși etapa în care ne aflăm.  Frank Martela răspunde la aceste întrebări – și la multe altele – pe un ton relaxat și plin de umor, plasând câteva dintre cele mai mari teme și dileme filozofice ale vieții într-un context modern, accesibil. O viață minunată este o călăuză neprețuită pentru toți cei care își caută locul în lume și scopul în viață.

 

„O carte inteligentă și fermecătoare, care abordează cele mai mari probleme ale vieții în termeni simpli, cu umor și multă înțelegere. Erudiția impresionantă a autorului este transpusă în idei simple, clare și frumos scrise. Este o lectură rapidă și antrenantă, ce abundă în anecdote, istorie, reflecții și puncte de vedere. Dacă aveți vreo curiozitate cu privire la sensul vieții, această carte vă va fi de mare ajutor.“ — ROY F. BAUMEISTER

Despre Frank Martela

FRANK MARTELA, filozof și cercetător în domeniul psihologiei, este specializat în subiecte legate de sensul vieții, fericire și împlinirea sufletească. A scris articole pentru Harvard Business Review, Scientific American Mind și Salon, iar activitatea sa a fost prezentată în Quartz și la BBC. Cercetările sale au fost publicate în numeroase reviste științifice, precum Journal of Personality, Journal of Positive Psychology, Journal of Happiness Studies, Metaphilosophy, Southern Journal of Philosophy, Motivation & Emotion și Organization Studies. A susținut numeroase conferințe în universități din întreaga lume, printre care Stanford University, Harvard University și University of Edinburgh. A dat interviuri pentru New York Times, Fitness, Vice News și Monocle Observer. Este profesor la Aalto University, din Helsinki.

 

Fotografia autorului © Marek Sabogal

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: O viață minunată
 • Subtitlu: Cum să găsim un sens al existenței
 • An apariție: 2022
 • Ediție: I
 • Pagini: 184
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-7308-4
 • Colecție: Practic
 • Domeniu: carte practică
 • Autor: Frank Martela
 • Traducere: Doina Lică

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact