Închide Close
Oedip la Delphi

Editura Humanitas

Vlad Zografi, Oedip la Delphi

Din categoriile dramaturgie, literatură

În colecția Ebook

EBOOK – EPUB

„Ceea ce-l particularizează pe Vlad Zografi în contextul dramaturgiei noastre, de ieri şi de azi, e imensa bucurie de a scrie pentru scenă. Ea transpare din toate textele lui de până acum. De aici, probabil, şi senzaţia că autorul nu se află în spatele personajelor lui, ci se mişcă, nevăzut, printre ele, urmărindu-le evoluţia cu sufletul la gura şi ochii măriţi de emoţie. Eroii lui, chiar atunci când sunt de inspiraţie livrescă, au volum, suflet, viaţă. Le citeşti replicile – şi poţi să le auzi respiraţia. Şi îi simţi cum tânjesc după scenă...“ (Victor Scoradeţ)

Despre Vlad Zografi

VLAD ZOGRAFI s-a născut la Bucureşti în 1960. A studiat fizica la Universitatea din Bucureşti, iar în 1994 a obţinut un doctorat în fizică atomică la Universitatea Paris XI, Orsay. A debutat în februarie 1990 în România literară, cu o povestire. A publicat proză (Genunchiul stâng sau genunchiul drept, 1993 şi Omul nou, 1994), apoi teatru: Isabela, dragostea mea (1996, Premiul Uniunii Scriitorilor), Oedip la Delphi (1997), Regele şi cadavrul (1998), Viitorul e maculatură (1999, Premiul Uniunii Scriitorilor), America şi acustica (2007, Premiul Uniunii Scriitorilor), Petru (2007, conţinand variante revăzute ale unor piese publicate anterior), Toate minţile tale (2011). Petru a fost prima piesă de teatru românească pusă în scenă după 1989 la Teatrul Bulandra, iar spectacolul (regizat de Cătălina Buzoianu) a fost invitat la Bienala de la Bonn în 1998. În 2012 a publicat eseul Infinitul dinăuntru. Şase povestiri despre om, societate şi istorie. Odată cu apariţia, în 2016, a romanului Efectele secundare ale vieţii (Premiul Observator Lyceum, 2017), Vlad Zografi s-a întors la proză.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Oedip la Delphi
  • An apariție: 2013
  • Ediție: I
  • Format: EPUB
  • ISBN: 978-973-50-4183-0-X
  • Colecție: Ebook
  • Domeniu: dramaturgie, literatură
  • Autor: Vlad Zografi

Noi apariții

Author Spotlight

Oliver Sacks

pagina autorului

OLIVER SACKS (9 iulie 1933 – 30 august 2015) s-a născut la Londra, într-o familie de medici, şi a studiat medicina la Queen's College, Oxford. La începutul anilor '60 s-a stabilit în Statele Unite, la San Francisco. Din 1965 a locuit la New York, unde a fost profesor de neurologie la Albert Einstein College of Medicine. Preocuparea sa constantă a fost lucrul cu pacienţii suferind de boli neurologice pentru a-i ajuta sa trăiască în condiţii cât mai apropiate de normalitate.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact