Închide Close
Orase corupte. Ghid practic de tratament si prevenire

Editura Humanitas

Robert Klitgaard, Ronald MacLean-Abaroa, H. Lindsey Parris, Orase corupte. Ghid practic de tratament si prevenire

În colecția în afara colecţiilor

Valorificand decenii de experienta in lupta anticoruptie, Robert Klitgaard, Ronald MacLean-Abaroa si H. Lindsey Parris propun prin aceasta carte o strategie noua si inovatoare pentru combaterea coruptiei la nivel local. Orase corupte ne arata cum trebuie purtata aceasta lupta si, mai ales, ne convinge ca ea trebuie sa continue cu orice pret, oricat de vitrege ar fi conditiile. Studiile unor cazuri din New York, Hong Kong sau La Paz fac din Orase corupte o lectura nu numai utila, ci si palpitanta, demonstrand ca pana si cele mai disperate situatii pot contribui, in cele din urma, la succesul reformelor democratice. „Raspandirea democratiei in lume da un suflu nou luptei impotriva coruptiei. N-ar fi putut exista moment mai prielnic pentru ca acesti extraordinari analisti si practicieni sa-si prezinte punctele de vedere incisive, dar, in acelasi timp, solid fundamentate. Aceasta carte este cu adevarat un ghid practic de tratament si prevenire a coruptiei, care le prinde bine tuturor celor ce vor o guvernare onesta, eficienta si democratica.“ JEFF SACHS Directorul Centrului de Dezvoltare Intenationala al Universitatii Harvard.Traducere din engleza de Gratiela Zotica
Despre Robert Klitgaard
ROBERT KLITGAARD este decan si titularul Catedrei Ford de dezvoltare si securitate internationala de la RAND Graduate School din Santa Monica, California, fost profesor la School of Management a Universitatii Yale, la Kennedy School of Government a Universitatii Harvard si la Universitatea din Natal. Este, de asemenea, consultant in problemele a 27 de tari in curs de dezvoltare, pentru Casa Alba, Banca Mondiala, Fondul Monetar International, Programul de Dezvoltare al Natiunilor Unite, Organizatia pentru Dezvoltare si Cooperare Economica, Agenda Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala, fundatiile Ford si Rockefeller. A mai publicat alte sase volume, printre care Controlling Corruption si Tropical Gangsters, declarata de New York Times Book Review una dintre cele mai bune carti ale anului 1990.
Despre Ronald MacLean-Abaroa
RONALD MACLEAN-ABAROA, ales de patru ori sa conduca primaria orasului La Paz, este detinatorul celui mai lung mandat democratic de primar din istoria Boliviei. A fost ministru al Planificarii si ministru de Externe, manager al mai multor companii private de succes si are propria firma de consultanta. Este unul dintre membrii fondatori ai Transparency International, primul presedinte al acesteia in America Latina. Avand masteratul in administratia publica de la Harvard Kennedy School of Government, Ronald MacLean-Abaroa a fost implicat in numeroase cercetari, a publicat studii de caz si carti privind descentralizarea, devolutia puterii autoritatilor publice catre cetateni si strategii anticoruptie.
Despre H. Lindsey Parris
H. LINDSEY PARRIS este consultant de management in probleme de reforma organizationala si colonel in rezerva al Fortelor Aeriene ale SUA, unul dintre implementatorii Initiativei de Aparare Strategica.
Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Orase corupte. Ghid practic de tratament si prevenire
  • An apariție: 2006
  • Ediție: Editia I
  • Pagini: 212
  • Format: 13X20 cm
  • ISBN: 973-50-1224-3
  • ISBN-10: 973-50-1224-3
  • Colecție: în afara colecţiilor
  • Autor: Robert Klitgaard, Ronald MacLean-Abaroa, H. Lindsey Parris

Noi apariții

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact