Închide Close

Editura Humanitas

Brian Greene, Până la sfârșitul timpului

Minte, materie și căutarea semnificației într-un univers în evoluție

Din categoriile ştiinţă

În colecția Ştiinţă

Traducere de Walter Fotescu

 

Până la sfârșitul timpului e o carte enciclopedică și erudită, adesea tulburătoare. O scrisoare de dragoste adresată momentului cosmic efemer când totul e cu putință.“ — The New York Times Book Review

 

„Brian Greene e un maestru în lămurirea legilor fizicii.“ — Journal Inquirer

 

Cum au apărut universul, materia, viața și mintea noastră? Ce destin vor avea toate acestea la scara timpului cosmic? Avem liber-arbitru? Care e raportul dintre conștiință și lumea neînsuflețită guvernată de legile fizicii? Și ce sens putem da existenței noastre?

Acestea sunt problemele pe care Brian Greene le abordează în Până la sfârșitul timpului pornind de la cunoștințe ferm ancorate, cum e principiul al doilea al termodinamicii, sau urmărind ipoteze plauzibile de la granițele științei actuale. Rezultatul e descrierea fascinantă și copleșitoare a unor evenimente care se pot produce la scări imense ale timpului și care pun în discuție esența condiției umane. Atât știința, cât și filozofia, credința sau artele sunt invocate de Brian Greene pentru a defini locul și rostul nostru în univers.

 

„Știința e un instrument splendid și puternic pentru a înțelege realitatea exterioară. Dar în acea cunoașter tot restul e specia umană care se contemplă pe sine, învățând ce are nevoie pentru a se perpetua și spunând o poveste care reverberează în întuneric, o poveste sculptată din sunet și gravată în tăcere, o poveste care, în ce are ea mai bun, emoționează sufletul.“ — BRIAN GREENE

Despre Brian Greene

Născut la New York în 1963, BRIAN GREENE a dovedit din copilărie aptitudini excepţionale pentru matematică. După studii la Harvard şi un doctorat susţinut la Oxford, a lucrat în cadrul Facultăţii de Fizică a Universităţii Cornell, iar din 1996 este profesor la Universitatea Columbia. Contribuţiile sale în domeniul teoriei corzilor şi cosmologiei îl aşază în rândul celor mai importanţi fizicieni teoreticieni ai zilelor noastre.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Până la sfârșitul timpului
 • Subtitlu: Minte, materie și căutarea semnificației într-un univers în evoluție
 • An apariție: 2022
 • Ediție: I
 • Pagini: 472
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-7665-8
 • Colecție: Ştiinţă
 • Domeniu: ştiinţă
 • Autor: Brian Greene
 • Traducere: Walter Fotescu

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact