Închide Close
Politica duplicitatii

Editura Humanitas

Gail Kligman, Politica duplicitatii

Din categoriile istorie

În colecția Procesul comunismului

Caderea dictaturii comuniste din Romania a dezvaluit lumii intregi oroarea asezamintelor pentru copii orfani sau pentru copii bolnavi de SIDA, o oroare ascunsa pana atunci sub fatada triumfalista a unui regim care isi proclama ipocrit grija fata de om. Unda de soc a acestor dezvaluiri este departe de a se fi stins. Cartea scrisa de Gail Kligman, profesor de sociologie la University of California din Los Angeles, incearca sa raspunda la intrebarea: cum s-a ajuns aici? Explorand acest caz extrem de interventie a statului in viata intima a oamenilor, autoarea coroboreaza statistici ale natalitatii, mortalitatii infantile si mortalitatii materne cu documente de arhiva si marturii ale femeilor si ale personalului medical, pentru a sublinia rolul duplicitatii si al complicitatii in reusita inumanei politici demografice impuse de partidul comunist, simptom al mecanismelor de functionare a politicii comuniste in ansamblul sau.traducere de Marilena Dumitrescu
Despre Gail Kligman
Este profesor in cadrul Departamentului de Sociologie de la University of California, Los Angeles. A predat antropologie la University of Chicago si University of Texas, Austin; a detinut \"Ion Ratiu\" Visiting Chair of Romanian Studies in cadrul Departamentului de Government la Georgetown University. Preocuparile sale stiintifice vizeaza domenii ca sociologia politica, antropologia culturala, etnologia, indeosebi in spatiul central si est-european (in anii '70 si '80 a facut numeroase stagii de documentare si cercetare in Romania, mai ales in Maramures; in 1998 a devenit cetatean de onoare al comunei Ieud). Gail Kligman face parte din consiliul editorial al unor reviste de prestigiu: Slavic Review, East European Politics and Societies, Theory and Society, Sfera Politicii etc.); a condus prooiecte de cercetare la Wilson Center, Center for European Studies, Harvard University, Center for Russian and East European Studies, University of California, Berkeley, Collegium Budapest. A organizat numeroase colocvii si conferinte. Carti: Calus: Symbolic transformation in Romanian ritual (1981) The wedding of the dead: ritual, poetics, and popular culture in Transylvania (1988) The politics of gender after socialism (2000) Reproducing gender: politics, publics, and everyday life after socialism (2000)
Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Politica duplicitatii
 • An apariție: 2000
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 368
 • Format: 15x22,5 cm
 • ISBN: 973-50-0104-7
 • ISBN-10: 973-50-0104-7
 • Colecție: Procesul comunismului
 • Domeniu: istorie
 • Autor: Gail Kligman

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact