Închide Close

Editura Humanitas

Chris Miller, Războiul cipurilor

Lupta pentru cea mai importantă tehnologie din lume

Din categoriile istorie

În colecția Istorie

Traducere și note de Iulian Comănescu

 

Bestseller New York Times, Financial Times Best Book of the Year

 

Practic totul – de la rachete la cuptoare cu microunde, de la smartphone-uri la bursa de valori – funcționează cu ajutorul cipurilor.

Până de curând, America proiecta și producea cele mai performante cipuri, menținându-și astfel poziția de principală superputere a lumii. Această poziție începe însă să se clatine, sub asaltul Chinei. Astăzi, așa cum ne dezvăluie Războiul cipurilor, China, care cheltuie anual mai mult pentru achiziționarea de cipuri decât pentru importul de petrol, investește enorm în industria semiconductorilor pentru a recupera decalajul față de Statele Unite. Iar asta poate influența superioritatea militară și prosperitatea economică a Americii.

Războiul cipurilor ne arată că, pentru a înțelege starea actuală a politicii, economiei și tehnologiei, trebuie mai întâi să înțelegem rolul vital al economiei și geopoliticii semiconductorilor. 

 

„În Războiul cipurilor, Chris Miller arată cum au modelat această industrie esențială forțele economice, geopolitice și tehnologice.“ — The Economist 

 

„Bine documentată și incisivă, această carte este o analiză remarcabilă a ceea ce se întâmplă astăzi la intersecția dintre tehnologie, economie și politică.“ — Publisher’s Weekly

 

„Putem vedea limpede în Războiul cipurilor că, într-o lume tot mai digitalizată, lupta pentru supremație în domeniul semiconductorilor se va intensifica în anii următori.“ — Forbes

Despre Chris Miller

CHRIS MILLER predă istorie internațională la Școala Fletcher din cadrul Universității Tufts. Este, de asemenea, bursier invitat al programului „Jeane Kirkpatrick“ la American Enterprise Institute, director pentru regiunea Eurasia la Foreign Policy Research Institute și director la Greenmantle, o firmă de consultanță macroeconomică și geopolitică cu sedii la New York și Londra. Este licențiat în istorie la Harvard și doctor în istorie la Yale. E autorul volumelor The Struggle to Save the Soviet Economy (2016), Putinomics (2018) și We Shall Be Masters (2021) – și scrie frecvent pentru The New York Times, The Wall Street Journal, Foreign Affairs, Foreign Policy, The American Interest și alte publicații.

 

Fotografia autorului © George Marshall

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Războiul cipurilor
 • Subtitlu: Lupta pentru cea mai importantă tehnologie din lume
 • An apariție: 2023
 • Ediție: I
 • Pagini: 440
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-8205-5
 • Colecție: Istorie
 • Domeniu: istorie
 • Autor: Chris Miller
 • Traducere şi note: Iulian Comănescu

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact