Închide Close
Romania. Cartea Alba

Editura Humanitas

Mihnea Berindei, Ariadna Combes, Anne Planche, Romania. Cartea Alba

În colecția în afara colecţiilor

Autorii Cartii albe, aparuta la Paris la sfarsitul anului 1990, sunt de multi ani cu sufletul aproape de Romania. Asa fiind, ei beneficiaza de acea departare in spatiu capabila uneori sa suplineasca trecerea timpului. Cartea lor incearca sa recompuna cu minutiozitate, confruntand marturiile participantilor nemijlociti, declaratiile persoanelor implicate si relatarile presei de toate orientarile, filmul evenimentelor petrecute in acele zile. Mai mult, ea incearca sa descifreze, in sensurile faptelor, directia evolutiilor din societatea romaneasca post–revolutionara. Incercarea aceasta este supusa acum judecatii celor care s-au aflat in miezul evenimentelor, urmand ca timpul sa le judece cu o alta masura.traducere de Monica Parvu
Despre Mihnea Berindei

MIHNEA BERINDEI, istoric, autorul mai multor studii de turcologie publicate în special Franţa, a abordat în ultimii ani subiecte de istoria contemporană a României. Unul dintre membrii Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România şi coeditorul volumului Istoria comunismului din România: documente. Perioada Gheorghe-Gheorghiu-Dej (1945-1965), Humanitas, 2009. Membru fondator Comitetul Francez pentru Apărarea Drepturilor Omului, transformat, în anii '80, în Liga pentru Apărarea Drepturilor Omului în România, al cărei purtător de cuvânt şi vicepreşedinte a şi fost.

Despre Ariadna Combes

ARIADNA COMBES, fiica Doinei Cornea, traducătoare şi jurnalistă specializată în probleme româneşti, trăieşte în Franţa din 1976. Vicepreşedinte, în anii '80, al Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului în România.

Despre Anne Planche

ANNE PLANCHE, sociolog de formaţie, a vizitat în mai multe rânduri România, cunoscând încă din anii '70 limba română. A activat în Comitetul Francez pentru Apărarea Drepturilor Omului, apoi în Liga pentru Apărarea Drepturilor Omului. Colaboratoare, sub pseudonim, pentru a nu i se retrage dreptul de a intra în România, a revistei L'Alternative.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Romania. Cartea Alba
  • An apariție: 1991
  • Ediție: editia I
  • Pagini: 204
  • Format: 15x22,5 cm
  • ISBN: 973-28-0277-4
  • ISBN-10: 973-28-0277-4
  • Colecție: în afara colecţiilor
  • Autor: Mihnea Berindei, Ariadna Combes, Anne Planche

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact