Închide Close

Editura Humanitas

Alan Alda, Sa nu-ti impaiezi niciodata cainele si alte lucruri pe care le-am invatat in viata

Este unul dintre cei mai cunoscuti si iubiti actori americani: stea a Broadway-ului, nominalizat pentru Premiul Oscar si, timp de unsprezece ani, inimitabilul Hawkeye Pierce in serialul M*A*S*H – in cursul caruia a obtinut, caz unic, trei premii Emmy: pentru actorie, dramaturgie si regie. A castigat alt premiu Emmy pentru intrepretarea lui Arnold Vinick in Viata la Casa Alba (dar lista premiilor ce i s-au decernat nu se opreste aici). Pasionat de stiinta, a gazduit vreme indelungata serialul PBS Scientific American Frontiers. Si iata ca Alan Alda a scris o carte de memorii la fel de eleganta, de nostima si de emotionanta ca rolurile sale cele mai importante.Sa nu-ti impaiezi niciodata cainele este povestea momentelor-cheie din existenta lui, a evenimentelor care l-au construit pe Alan Alda cel de azi, incepand cu moartea cainelui iubit, continuand cu efortul de a simti compasiune pentru o mama imprevizibila, sfarsind cu acceptarea tatalui sau, Robert Alda, ca om si ca actor.

O autobiografie antrenanta, temperata de o modestie si o profunzime rar intalnite la volumele de memorii ale celebritatilor. (Publishers Weekly)

Despre Alan Alda

ALAN ALDA (n. 1936, New York) este un cunoscut actor, regizor si scenarist american de origine italiana. L-a interpretat timp de 11 ani pe Hawkeye Pierce în M*A*S*H, aparand in toate episoadele acestui celebru serial TV; a scris scenariile a 19 episoade ale aceluiasi serial si a regizat 32. A jucat adesea pe Broadway, fiind nominalizat de doua ori pentru Premiul Tony de excelenta in teatru. A indeplinit, tot vreme de 11 ani, rolul de gazda a serialului documentar TV Scientific American Frontiers. A fost nominalizat (prima oara in 2004) pentru Premiul Academiei de Film a SUA pentru rolul din Aviatorul, regizat de Martin Scorsese.A castigat cinci premii Emmy (fiind nominalizat pentru 32) - unul dintre ele în 2006, pentru interpretarea rolului lui Arnold Vinick din serialul TV The West Wing (Viata la Casa Alba) -, sapte premii People's Choice, sase premii Golden Globe si trei premii Directors Guild of America.A scris doua carti de memorii: Never Have Your Dog Stuffed (Sa nu-ti impaiezi niciodata cainele), in 2005, si Things I Overheard While Talking to Myself, in 2007 . Este casatorit cu autoarea de carti pentru copii i fotografa Arlene Alda; sotii Alda au trei fiice si sapte nepoti.

Recenzii

„Refuzul ferm al cartii de a fi pe placul tuturor sau de a fi indiscreta nu o incadreaza in standardele genului. Este, in fapt, cu mult deasupra lor." (Los Angeles Daily News)

„De departe una dintre cele mai bune carti de memorii scrise de o celebritate in ultimii zece ani." (San Francisco Chronicle)

„Volumul de memorii exceptional al lui Alan Alda e plin de surprize... Alda scrie cu onestitate inteligenta si autozeflemitoare." (Entertainment Weekly)

„Multe carti de memorii din mediul teatrului sunt structurate, ceea ce nu ne surprinde, ca niste drame. Cartea lui Alan Alda e complet altfel. Inregistrarea faptelor suna autentic de la un cap la altul: este povestea mirarii in fata lumii din jur, insotita de o stranie afectiune pentru aceasta lume. Ceva onest, induiosator si amuzant - la fel ca Alan Alda."(David Mamet, autorul cartii Glengarry Glen Ross)

„N-am putut sa las cartea din maini si nu m-am putut opri din ras. Este povestea exemplara a unui om cu o curiozitate insatiabila pentru miscarile launtrice ale sufletului omenesc si actiunile exterioare ale universului." (Brian Green, autorul cartii Universul elegant)

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Sa nu-ti impaiezi niciodata cainele si alte lucruri pe care le-am invatat in viata
 • An apariție: 2009
 • Ediție: I
 • Pagini: 272
 • Format: 13 x 20 cm
 • ISBN: 978-973-50-2432-9
 • Preț: 32 lei
 • Colecție: Memorii/Jurnale/Biografii
 • Domeniu: umor, memorialistică & diaristică
 • Autor: Alan Alda
 • Redactare: Oana Barna

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact