Închide Close
Saruta mana pe care n-o poti musca

Editura Humanitas

Edward Behr, Saruta mana pe care n-o poti musca

Din categoriile istorie

În colecția Procesul comunismului

Dincolo de economia falimentara si de un renume de trista faima in intreaga Europa, regimul comunist din Romania a lasat in urma o lume guvernata inca, in buna parte, de mentalitatea Ceausescu: o mentalitate construita in jurul vechiului precept „Capul plecat sabia nu-l taie“ sau, in varianta mai dura a lui Edward Behr, „Saruta mana pe care n-o poti musca“. Cartea de fata este primul document care a adus in atentia Occidentului, imediat dupa evenimentele din decembrie 1989, povestea sotilor Ceausescu si mitul carierei lor politice, semnele decadentei si regimul de megalomanie si teroare, sfarsit in valul de violenta decembrist. Numerosi martori-cheie servesc drept ghizi prin coridoarele clandestine ale puterii, in care sistemul cumpararii constiintelor completa cu succes mecanismele politiei secrete si ale extinsei retele de informatori. traducere de Doina Jela Despois si Brandusa Palade
Despre Edward Behr

Nascut la Paris, a urmat scoala si universitatea in Franta si Marea Britanie. Corespondent Reuter la Paris din 1951, transmite reportaje despre razboiul din Algeria pentru revista Time-Life, apoi devine redactor la Saturday Evening Post. Din 1965 este directorul biroului din Hong Kong al revistei americane Newsweek: scrie articole despre Revolutia culturala din China, razboiul din Vietnam, ofensiva din Laos. Evenimentele traite ca ziarist alcatuiesc materia unor carti precum The Algerian Problem, The Thirty Sixth Way, Anyone Here Been Raped and Speaks English?, Hirohito: Behind The Myth, The Last Emperor (romanul care a stat la baza filmului Ultimul imparat de Bernardo Bertolucci), Kiss the Hand You Cannot Bite (Saruta mana pe care n-o poti musca. Romanii si Ceausestii: investigatia unui blestem al istoriei, Humanitas, 1999). Cateva din cartile sale au fost adaptate pentru televiziune, inclusiv cea despre Ceausescu.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Saruta mana pe care n-o poti musca
 • An apariție: 1999
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 320
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 973-28-0270-7
 • ISBN-10: 973-28-0270-7
 • Colecție: Procesul comunismului
 • Domeniu: istorie
 • Autor: Edward Behr

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact