Închide Close

Editura Humanitas

Olavo de Carvalho, Aleksandr Dughin, Statele Unite și Noua Ordine Mondială

O dezbatere între Olavo de Carvalho și Aleksandr Dughin

Din categoriile Știinţe sociale & politică

În colecția Ebook

EBOOK – EPUB / PDF

„Cred că sunt greu de imaginat două viziuni mai diferite decât aceea susţinută de ideologul eurasiatist cu înclinaţii naţional-bolşevice Aleksandr Dughin şi cea universalistă, de inspiraţie iudeo-creştină, a filozofului brazilian Olavo de Carvalho. Este exact ceea ce face din această carte un document intelectual fascinant, o invitaţie la reflecţii informate şi responsabile despre culturi, civilizaţii, revoluţii şi imperii în lumea de azi şi, mai ales, în aceea de mâine.“ (Vladimir TISMĂNEANU)

Despre Olavo de Carvalho

OLAVO Luiz Pimentel de CARVALHO (n. 29 aprilie 1947, Campinas, Brazilia) este un filozof, scriitor și jurnalist brazilian preocupat de istoria filozofiei, istoria mișcărilor revoluționare, religie comparată, psihologie și antropologie filozofică. Este cunoscut pentru ideile sale politice conservatoare și pentru critica adusă politicii de stânga. Între 2001 și 2005 a predat filozofie politică la Universitatea Catolică Pontificală din Paraná, Brazilia, apoi s-a mutat în Statele Unite, devenind corespondent internațional. Printre numeroasele sale cărți se numără: A Imagem do Homem na Astrologia (1980), Astrologia e Religião (1986), Uma Filosofia Aristotélica da Cultura (1994), O Jardim das Aflições: De Epicuro à Ressurreição de César; Ensaio sobre o Materialismo e a Religião Civil (1995), O Mínimo Que Você Precisa Saber para Nâo Ser um Idiota (2013). Este fondatorul și președintele Inter-American Insti tute for Philosophy, Government, and Social Thought (2009).

Despre Aleksandr Dughin

ALEKSANDR Gelievici DUGHIN (n. 7 ianuarie 1962, Moscova) este un geopolitician, filozof, sociolog și politician rus, unul dintre cei mai influenți intelectuali ai „noii Rusii“, cunoscut pentru legăturile sale strânse cu Kremlinul și armata rusă. Este profesor la Facultatea de Sociologie a Universității de Stat din Moscova și lider al Mișcării Internaționale Eurasia. Dughin se opune liberalismului și globalismului, pledează pentru respectarea valorilor creștine tradiționale, naționale și pentru crearea unui suprastat eurasiatic capabil să se opună hegemoniei americane. A scris mai multe cărți de geopolitică, printre care Bazele geopoliticii, Teoria lumii multipolare și A patra teorie politică: Rusia și ideile politice ale secolului XXI.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Statele Unite și Noua Ordine Mondială
 • Subtitlu: O dezbatere între Olavo de Carvalho și Aleksandr Dughin
 • An apariție: 2016
 • Format: EPUB/PDF
 • ISBN: 978-973-50-5522-6-X
 • Colecție: Ebook
 • Domeniu: Știinţe sociale & politică
 • Autor: Olavo de Carvalho, Aleksandr Dughin
 • Introducere: Ricardo Almeida, Giuliano Morais
 • Traducere: Cristina Nițu, Simina Popa

Noi apariții

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact