Închide Close
Tap ispititor

Editura Humanitas

D.B.C. Pierre, Tap ispititor

Din categoriile literatură

În colecția Raftul întâi

Cartea lui D[irty] B[ut] C[lean] Pierre (pseudonimul mai mult decat graitor al lui Peter Finlay) este povestea ingrozitor de comica si incredibil de tragica a unui adolescent dintr-un orasel texan numit... Martirio acuzat ca si-a ucis 16 colegi. Singur, debusolat, agresat de psihiatrul sau si banuit de propria mama, lui Vernon G. Little nu-i mai ramane decat sa o ia la fuga. Numai ca nu e deloc usor sa dispari atunci cand pe urmele tale a pornit intreaga politie a Texasului si un pseudo-reporter care stie foarte bine ca doar moartea transmisa in direct te poate imbogati. Lucrurile se vor complica din ce in ce mai mult pentru adolescentul nostru, numai ca el nu va inceta sa faca haz de necaz, intr-un mod care le va aminti unora de Holden Caulfield, altora de Huckleberry Finn, iar celor mai tineri de Stan, Kyle, Kenny si Cartman, personajele din iconoclastul film de animatie South Park. Romanul de debut al britanicului nascut in Australia si crescut in Mexic si Texas a castigat in 2003 numeroase premii: Bollinger Everyman Woodhouse Award, The Whitbread Prize pentru Cel mai bun roman de debut si, in sfIrsit, dar nu in cele din urma, Man Booker Prize. Aceasta „comedie a secolului XXI in prezenta mortii“ le va starni multe sentimente cititorilor sai (de la iubire fanatica pana la dispret si ura), dar, cu siguranta, nu ii va plictisi.Traducere din engleza de Cristina Barbu si Lucian Sarbu
Despre D.B.C. Pierre
D[irty] B[ut] C[lean] Pierre (pe numele sau adevarat Peter Warren Finley) s-a nascut in 1961 in Australia din parinti englezi. Dupa o copilarie fericita si indestulata petrecuta in Mexic si o tinerete zbudumata, marginala, marcata de droguri si bautura in Texas, D.B.C. Pierre a devenit grafician si caricaturist si a scris, fara nici o experienta literara anterioara, Tap ispititor, primul sau roman, incununat cu Booker Prize in 2003. In prezent locuieste in Irlanda si lucreaza la cea de-a doua sa carte, Ludmilla's Broken English.
Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Tap ispititor
 • An apariție: 2005
 • Ediție: Editia I
 • Pagini: 356
 • Format: 13X20 cm
 • ISBN: 973-50-0994-3
 • ISBN-10: 973-50-0994-3
 • Colecție: Raftul întâi
 • Domeniu: literatură
 • Autor: D.B.C. Pierre

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact