Închide Close
Tratat de morala. Dupa virtute

Editura Humanitas

Alasdair MacIntyre, Tratat de morala. Dupa virtute

Din categoriile filozofie

În colecția în afara colecţiilor

Alasdair Macintyre, profesor la Duke University (SUA), este una dintre cele mai originale voci ale filozofiei anglo-saxone actuale. Cartea sa reprezinta o radicala reevaluare a filozofiei morale contemporane si relanseaza controversele privind modernitatea. Potrivit autorului, criza morala a epocii noastre are origini stravechi, iar istoria ei nu este altceva decat istoria conceptului de virtute. Tocmai aceasta evolutie - inaugurata de Aristotel - este reconstituita de Maclntyre de pe pozitii comunitariste, sub forma unei complexe polemici cu aproape toate celelalte perspective, de la marxism la liberalism si de la crestinism la filozofia analitica. Intr-o epoca de confuzie morala, cartea ganditorului american propune norme si stabileste repere.traducere de Catrinel Plesu
Despre Alasdair MacIntyre
Este profesor la Departamentul de filozofie de la Duke University (SUA). Nascut in 1929 la Glasgow (Scotia), si-a facut studiile la Londra si Manchester. A predat filozofia, filozofia religiilor, apoi sociologia la Manchester, Leeds, Oxford si Essex. In 1969 a emigrat in Statele Unite, unde a fost profesor la Boston University, Vanderbilt University si Notre Dame University. Considerat una dintre cele mai originale voci ale filozofiei anglo-saxone contemporane, lucrarile lui (a publicat peste treizeci) au devenit clasice si in teoria politica. Scrieri: Marxism: An Interpretation (1953), revazuta si retiparita ca Marxism and Christianity (1968) The Unconscious: A Conceptual Analysis (1958) Difficulties in Christian Belief (1959) A Short History of Ethics (1967) Marcuse (1970) Against the Self-Images of the Age: Essays on Ideology and Philosophy (1971) After Virtue: A Study in Moral Theory (1981) Whose Justice? Which Rationality? (1988) Three Rival Versions of Moral Enquiry: Encyclopaedia, Genealogy, Tradition (1990) Dependent Rational Animals (1999)
Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Tratat de morala. Dupa virtute
 • An apariție: 1998
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 296
 • Format: 15x22,5 cm
 • ISBN: 973-28-0790-3
 • ISBN-10: 973-28-0790-3
 • Colecție: în afara colecţiilor
 • Domeniu: filozofie
 • Autor: Alasdair MacIntyre

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact