Închide Close
Ultimele zile ale lui Immanuel Kant

Editura Humanitas

Thomas De Quincey, Ultimele zile ale lui Immanuel Kant

În colecția în afara colecţiilor

Lipsita de evenimente cum a fost, viata celui care a regandit din temelii cunoasterea umana i-a intrigat totusi pe contemporani. In special in ultimii sai ani, aureolat de celebritate, Kant a avut parte de o serie de discipoli care i-au stat alaturi si au relatat in amanunt cum isi petrecea ziua, ce lucruri il interesau cu deosebire si ce ganduri le impartasea apropiatilor sai. In 1827, la nici un sfert de secol de la moartea lui Kant, Thomas de Quincey, autorul celebrelor Confesiuni ale unui opioman englez, a scris pe baza catorva marturii acest mic volum in care povesteste boala si moartea filozofului de la Konigsberg. Pe un ton retinut, fara a ocoli momentele de intens dramatism, De Quincey evoca, in pagini putine, dar impresionante, demnitatea cu care cel ce a legat legea morala de cerul instelat a stiut sa primeasca incercarea suprema.Traducere din engleza de Doina Lica
Despre Thomas De Quincey
THOMAS DE QUINCEY (1785-1859) a avut o tinerete aventuroasa, in urma careia a urmat studii la Worcester College, Oxford, devenind in scurt timp un foarte bun cunoscator al clasicilor greci si latini. A fost un autor prolific, ale carui opere complete insumeaza nu mai putin de 14 volume, alcatuite in majoritate din eseuri dedicate unor teme diverse, de la istorie si economie, la psihologie si filozofie germana, publicate in reviste precum Blackwood Magazine sau Tait's Magazine. Este si autorul unor articole de critica literara precum si al unor portrete de scriitori englezi din prima jumatate a secolului al XlX-lea, intre care Wordsworth si Coleridge de care a fost foarte apropiat. A ramas celebru insa mai ales pentru cartea sa Confesiunile unui opioman englez (1821), scrisa pe baza propriei experience a autorului, inceputa in perioada studiilor si continuata de-a lungul intregii sale vieti, care prezinta deopotriva ravagiile si placerile dependentei de substanta halucinogena cea mai cunoscuta a epocii romantice.
Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Ultimele zile ale lui Immanuel Kant
  • An apariție: 2006
  • Ediție: Edita I
  • Pagini: 132
  • Format: 11x18 cm.
  • ISBN: 973-50-1257-x
  • ISBN-10: 973-50-1257-x
  • Colecție: în afara colecţiilor
  • Autor: Thomas De Quincey

Noi apariții

Author Spotlight

Horia-Roman Patapievici

pagina autorului

HORIA-ROMAN PATAPIEVICI – născut la 18 martie 1957 (Bucureşti). Studii de fizică (1977–1981; diplomă de specializare 1982), cercetător ştiinţific (1986–1994), asistent universitar (1990–1994), director de studii (1994–1996), membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS, 2000–2005), preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR, 2005–2012).

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact